27424 NL - interpellatie
Interpellatie-Hofstra/Reitsma inzake de proef met het rekeningrijden

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Deze interpellatie werd aangevraagd op 26 september 2000 en op 4 oktober 2000 gehouden door de Tweede Kamerleden Pieter Hofstra i (VVD) en Jacob Reitsma i (CDA). De interpellatie richtte zich tot de minister van Verkeer en Waterstaat Tineke Netelenbos.

Aanleiding was de proef met het rekeningrijden. Volgens de Tweede Kamerleden werden regio's onder druk gezet om mee te werken. Als ze niet meededen werden ze gestraft met heroverweging van grote infrastructurele projecten.

Na de aanvraag van deze interpellatie werden er drie moties ingediend door de Kamer. Hiervan werd er één aangenomen. Deze motie verzocht de regering de A4 Midden-Delfland voor 100% privaat te financieren.

1.

Volledige titel

Interpellatie-Hofstra/Reitsma inzake de proef met het rekeningrijden

2.

Moties

Bij dit dossier werden in de Tweede Kamer drie moties ingediend.

3.

Documenten

(4 stuks)

2 26 september 2000, motie, nr. 1     KST48131
Motie over de consequenties voor regio's die niet-meedoen aan de experimenten met rekeningrijden (tolpoortjes) - Interpellatie inzake de proef met het rekeningrijden
publicatie: 29 september 2000
 
2 26 september 2000, motie, nr. 2     KST48132
Motie over de private financiering wat betreft de A4 Midden-Delfland - Interpellatie inzake de proef met het rekeningrijden
publicatie: 29 september 2000
 
2 26 september 2000, motie, nr. 3     KST48133
Motie over de financiering van projecten in de afspraken met de regio's - Interpellatie inzake de proef met het rekeningrijden
publicatie: 29 september 2000
 

4.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

5.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met alle documenten in dit dossier en een overzicht van verwante dossiers.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van PDC Informatie Architectuur.

6.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.