27424 - Interpellatie inzake de proef met het rekeningrijden - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Woensdag 19 juni 2019
kalender

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 

Deze interpellatie werd aangevraagd op 26 september 2000 en op 4 oktober 2000 gehouden door de Tweede Kamerleden Pieter Hofstra i (VVD) en Jacob Reitsma i (CDA). De interpellatie richtte zich tot de minister van Verkeer en Waterstaat Tineke Netelenbos.

Aanleiding was de proef met het rekeningrijden. Volgens de Tweede Kamerleden werden regio's onder druk gezet om mee te werken. Als ze niet meededen werden ze gestraft met heroverweging van grote infrastructurele projecten.

Na de aanvraag van deze interpellatie werden er drie moties ingediend door de Kamer. Hiervan werd er één aangenomen. Deze motie verzocht de regering de A4 Midden-Delfland voor 100% privaat te financieren.

1.

Volledige titel

Interpellatie inzake de proef met het rekeningrijden

 

2.

Moties

Bij dit dossier werden in de Tweede Kamer drie moties ingediend.

3.

Documenten

(4 stuks)

2 26 september 2000, motie, nr. 1     KST48131
Motie over de consequenties voor regio's die niet-meedoen aan de experimenten met rekeningrijden (tolpoortjes)
publicatie: 29 september 2000
 
2 26 september 2000, motie, nr. 2     KST48132
Motie over de private financiering wat betreft de A4 Midden-Delfland
publicatie: 29 september 2000
 
2 26 september 2000, motie, nr. 3     KST48133
Motie over de financiering van projecten in de afspraken met de regio's
publicatie: 29 september 2000
 

4.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

5.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met alle documenten in dit dossier en een overzicht van verwante dossiers.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van ANP en PDC Informatie Architectuur.

6.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn, op de voet. De monitor signaleert de recent aan deze dossiers toegevoegde documenten en de vergaderingen waarin ze aan de orde komen. U ziet in één oogopslag van elk lopend wetsvoorstel de stand van zaken. Via e-mail-alerts en de nieuwsbrieffunctie zijn u en uw relaties altijd onmiddellijk op de hoogte.

Als u meer wilt weten over de Parlementaire Monitor, bekijk dan de uitgebreide beschrijving op www.pdc.nl of neem contact met ons op via info@parlementairemonitor.nl.