Reinier Koppelaar debatteert over openbaar bestuur, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 26 mei 2010 17:00
plaats Den Haag
locatie Tweede Kamer Toon locatie
organisatie ChristenUnie (CU) i

Jonge ambtenaren organiseren woensdag 26 mei een debat over openbaar bestuur met het thema de heroverwegingen, inzoomend op de scenario's voor het openbaar bestuur. Reinier Koppelaar (nr 11 van de kandidatenlijst) zal hierover in debat gaan met de vertegenwoordigers van andere politieke partijen. Het debat begint 17.00 uur en vindt plaats in de Oude Zaal van de Tweede Kamer.


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds januari 2023 Mirjam Bikker i. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 22 januari 2000 zijn de partijen gefuseerd.

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i drie zetels. Dat aantal is twee zetels lager dan het aantal dat in 2021 werd behaald. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer en één zetel in het Europees Parlement.

2.

Meer over...