Nieuwe Ledenmiddag Klimaat, Den Haag - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Donderdag 9 juli 2020
kalender

Nieuwe Ledenmiddag Klimaat, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 22 februari 2019 15:00
plaats Den Haag
locatie Tweede Kamer der Staten-Generaal Lange Poten 4 Toon locatie
aanwezigen R.A.J. (Rutger) Schonis i, M. (Menno) Snel i e.a.
organisatie Democraten 66 (D66) i

Kom naar onze Nieuwe Ledenmiddag in de Tweede Kamer. Na het introductie-programma staat er een interessant programma over klimaat op de agenda.

Je bent van harte welkom op onze (nieuwe) ledenmiddag in de Tweede Kamer. Dit is een mooie kans om andere D66’ers te leren kennen en in gesprek te gaan. Tijdens deze bijeenkomsten staan leden van het landelijk bestuur en de Tweede Kamer voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Zowel in de zaal als met een drankje in de hand kun je al je vragen stellen.
 Na het introductieprogramma is er een thema-bijeenkomst over de aanpak van klimaatverandering.

Programma

13.15 uur - Inloop & ontvangst Nieuwe Ledensessie

14.00 uur - Start Nieuwe Ledensessie

14.45 uur - Pauze

15.00 uur - Start Thema-bijeenkomst ronde 1

15.45 uur - Pauze

16.00 uur - Start Thema-bijeenkomst ronde 2

16.45 uur - Rondleiding Tweede Kamer

17.30 uur - Afsluitende borrel in Nieuwspoort

Meer over het programma

Tijdens deze introductiebijeenkomst tussen 14.00 uur en 14.45 uur praten we je bij over wat je kunt doen met je lidmaatschap, het gedachtegoed in de praktijk en krijg je een kijkje achter de schermen van de Tweede Kamer.

Tijdens de thema-bijeenkomst kun je met Tweede Kamerlid Rutger Schonis in gesprek over de aanpak van klimaatverandering. Met staatssecretaris Menno Snel kun je in gesprek over de vergroening van het belastingstelsel. Maar je kunt natuurlijk ook al je vragen stellen over het werk van politicus.

Tijdens de middag is er een beperkt aantal plaatsen. Dus meld je snel aan. Aanmelden is ook in verband met de beveiliging van de Tweede Kamer vereist. Vergeet geen legitimatiebewijs mee te nemen om toegang te krijgen tot het gebouw van de Tweede Kamer.

22 februari

14:00 uur

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Lange Poten 4

Den Haag


1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. De functie van partijleider is sinds het vertrek van Alexander Pechtold i vacant. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo i. De huidige partijvoorzitter is Anne-Marie Spierings i.

D66 haalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 19 zetels, een winst van zeven zetels ten opzichte van het resultaat bij de verkiezingen in september 2012. De partij heeft zeven zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...