Congres 107, Rotterdam - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zondag 23 februari 2020
kalender
Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 3 maart 2018
plaats Rotterdam
locatie De Doelen Schouwburgplein 50 3012 CL Rotterdam (hoofdingang de Doelen) Toon locatie
aanwezigen S.H. (Sophie) in 't Veld i, A. (Alexander) Pechtold i, J.M. (Jan) Paternotte i, J.C. (Joost) Sneller i e.a.
organisatie Democraten 66 (D66) i

Op zaterdag 3 maart 2018 vindt het voorjaarscongres van D66 plaats in de De Doelen in Rotterdam. U bent van harte uitgenodigd!

Op 21 maart zijn er Gemeenteraadsverkiezingen. Op het voorjaarscongres op 3 maart staan stemmingen over diverse functies in de vereniging en onder andere de gemeenteraadsverkiezingen centraal.

Het belooft een mooi congres te worden. U kunt stemmen op kandidaten voor diverse functies in de vereniging en er worden uiteraard verschillende moties behandeld. Bart Somers, burgemeester van Mechelen, Vlaams parlementslid en Fractievoorzitter van de Open Vld, spreekt in de ochtend op ons congres. Ook de voorzitter van de JD, leden van de Eerste Kamer en een aantal van onze bewindspersonen staan op het programma. Natuurlijk sluit Alexander Pechtold het congres af. Naast dit plenaire programma organiseren we tal van interessante deelsessies en zijn er culturele verrassingen.

Via congres.d66.nl houden we u op de hoogte over het congres.

D66

3 maart

Hele dag

De Doelen

Schouwburgplein 50

3012 CL Rotterdam (hoofdingang de Doelen)


1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. De functie van partijleider is sinds het vertrek van Alexander Pechtold i vacant. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo i. De huidige partijvoorzitter is Anne-Marie Spierings i.

D66 haalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 19 zetels, een winst van zeven zetels ten opzichte van het resultaat bij de verkiezingen in september 2012. De partij heeft zeven zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...