J.M. (Jan) Paternotte

foto J.M. (Jan) Paternotte
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Website D66.nl
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Jan Paternotte (1984) is sinds 23 maart 2017 lid van de Tweede Kamerfractie van D66 i en sinds 11 januari 2022 fractievoorzitter. Hij was gemeenteraadslid en fractievoorzitter van D66 in Amsterdam. Eerder was hij beleidsmedewerker van D66-Europarlementariër Marietje Schaake en voorzitter van de Jonge Democraten (2004-2005). Naast het algemene politieke beleid houdt hij zich als Tweede Kamerlid bezig met medische ethiek. Eerder hield hij zich onder meer bezig met luchtvaart, integratie, economische zaken, wetenschapsbeleid, hoger onderwijs en coronabeleid. De heer Paternotte was verder voorzitter van de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties.

D66
in de periode 2017-heden: lid Tweede Kamer, fractievoorzitter TK

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.

In deze biografie zijn gegevens verwerkt tot 13 maart 2020.