Minister-president spreekt op jaarcongres MKB-Nederland, Den Haag - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Woensdag 1 april 2020
kalender

Minister-president spreekt op jaarcongres MKB-Nederland, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 11 oktober 2016 15:00
plaats Den Haag
aanwezigen M. (Mark) Rutte i, J.S. (Jacques) Monasch i, H.S. (Hayke) Veldman i e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Minister-president Rutte spreekt dinsdag 11 oktober 2016 op het jaarcongres van MKB-Nederland in Den Haag. Na zijn toespraak heeft hij een podiumgesprek met de jonge ondernemers Kristel Groenenboom van het familiebedrijf Container Service C. Groenenboom en producent en DJ Eric Arbores.

Het jaarcongres staat in het teken van vernieuwd en vernieuwend ondernemerschap. Dit thema haakt in op de campagne NL Next Level die MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland in juni zijn gestart.


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een 'rechtse' liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel 12 zetels.

2.

Meer over...