Drs. J.W. (Jan-Willem) Bertens

foto Drs. J.W. (Jan-Willem) Bertens
Naar de originele foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Europees Parlement
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Flamboyante diplomaat en Europarlementariër van nimmer verloochende Limburgse afkomst. Gaf zijn loopbaan als carrièrediplomaat op om voor D66 lid te worden van het Europees Parlement. Sloot zich in 1989 als enig gekozen D66-lid aan bij de Europese Liberale en Democratische fractie i (ELDR), waarvan hij later, opererend op de linkervleugel, woordvoerder buitenlandse zaken werd. Begon zijn diplomatieke loopbaan als ambassadesecretaris in Uruguay en sloot deze af als ambassadeur voor Midden-Amerika met standplaats Costa Rica. Was voordien gedurende vijf jaar de, om zijn openheid gewaardeerde, woordvoerder van de minister van Buitenlandse Zaken. Man met grote aandacht voor de mensenrechten, vooral in het hem zeer vertrouwde Latijns Amerika.

D66
in de periode 1989-1999: lid Europees Parlement

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.