BBB presenteert een veelbelovende concept-kandidatenlijst voor Europese Verkiezingen

Met dank overgenomen van BoerBurgerBeweging (BBB) i, Tweede Kamerfractie BoerBurgerBeweging (BBB) i, gepubliceerd op vrijdag 16 februari 2024.

Gepubliceerd op: 16-02-2024

Vandaag, op 16 februari 2024, maakt BBB met trots de concept-kandidatenlijst bekend voor de Europese verkiezingen op 6 juni 2024. De lijst met 21 kandidaten is zorgvuldig samengesteld na een grondige selectieprocedure, waarbij de focus lag op het aantrekken van competente en betrokken kandidaten die de kernwaarden van BBB vertegenwoordigen.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Sander Smit de beoogde BBB-lijsttrekker is voor de aankomende Europese Verkiezingen. Sander Smit benadrukt het belang van vernieuwing in de Europese politiek, met een focus op besluitvorming zo dicht mogelijk bij de burger en de regio (subsidiariteit) en noaberschap. Hij wijst op de dringende noodzaak om de kloof tussen Brussel, boer en burger te overbruggen en pleit voor een EU die werkt voor de gemeenschappen, families, en ondernemers.

De Vertrouwenscommissie van BBB is zeer tevreden met de kwaliteit van de geselecteerde kandidaten. “Gedurende het selectieproces hebben we actief gezocht naar kandidaten die niet alleen deskundig zijn, maar ook écht passend bij de kernwaarden van BBB. De kandidaten brengen inhoudelijk goede ervaring mee uit diverse gebieden van de samenleving. Dat proces begon al ruim twee jaar geleden. Ondanks dat we als relatief jonge partij nog in de groei zijn, zijn we trots op de kwaliteit binnen onze achterban. We zijn ervan overtuigd dat de voorgestelde kandidatenlijst een krachtige vertegenwoordiging biedt voor de Europese verkiezingen. “ Aldus Ad Baltus als lid van de Vertrouwenscommissie. Ook is gekeken naar een regionale spreiding.

BBB is voornemens straks aansluiting te vinden bij de EVP-fractie. Bij de EVP voelen we ons goed thuis. Inhoudelijk, maar ook qua DNA en kernwaarden ervaren we hier de meeste verbinding.

De BBB-leden stellen op 16 maart 2024 tijdens een extra Algemene Leden Vergadering (ALV) de kandidatenlijst definitief vast. Na afloop van deze belangrijke extra ALV presenteert BBB de kandidaten in Nieuwegein bij het NBC Congrescentrum.

Bekijk de concept-kandidatenlijst

Deel dit artikel