Tweede Kamer steunt moties BBB voor Nederlandse Visserijsector

Met dank overgenomen van BoerBurgerBeweging (BBB) i, Tweede Kamerfractie BoerBurgerBeweging (BBB) i, gepubliceerd op vrijdag 16 februari 2024.

Gepubliceerd op: 16-02-2024

Gisteren zijn er in de Tweede Kamer 2 moties aangenomen van Gijs Tuinman voor onze Nederlandse Visserijsector. Deze moties vragen onze regering het op te nemen voor onze Nederlandse Visserijsector in de Raad Buitenlandse Zaken én bij gesprekken over de groene handelsagenda in te zetten op ‘goede handel’, waarbij leidend moet zijn: strategische autonomie, voedselzekerheid, en lokaal eigenaarschap.

Gijs Tuinman hield gisteren een vurig betoog voor onze Nederlandse Visserijsector. BBB prijst onze Nederlandse vissector vanwege zijn bijdrage aan de voedselvoorziening voor Nederland en de rest van de wereld. BBB maakt zich wel zorgen over mogelijke beperkingen van WTO- visserijsubsidies en de impact ervan voor onze Nederlandse vissers.

Verder wordt de ‘groene handelsagenda’ besproken, waarbij BBB de regering oproept tot een heroverweging van duurzaamheidsdoelstellingen ten gunste van strategische autonomie en voedselzekerheid en lokaal eigenaarschap. Tot slot vroeg Gijs Tuinman naar de status van het EU-Mercosur Verdrag en of Nederland achter Frankrijk staat om het verdrag op te schorten.

Bekijk hier onder de inbreng van Gijs Tuinman.

Deel dit artikel