Gewijzigd amendement Peter de Groot ter vervanging van nr. 25 over het niet eerder eisen van een verhuurvergunning dan na klacht bij het meldpunt - Regels ter bevordering van goed verhuurderschap en het voorkomen en tegengaan van ongewenste verhuurpraktijken (Wet goed verhuurderschap)

Dit gewijzigd amendement i is onder nr. 26 toegevoegd aan wetsvoorstel 36130 - Wet goed verhuurderschap i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Regels ter bevordering van goed verhuurderschap en het voorkomen en tegengaan van ongewenste verhuurpraktijken (Wet goed verhuurderschap); Amendement; Gewijzigd amendement van het lid Peter de Groot ter vervanging van nr. 25 over het niet eerder eisen van een verhuurvergunning dan na klacht bij het meldpunt
Document­datum 22-02-2023
Publicatie­datum 22-02-2023
Nummer KST3613026
Kenmerk 36130, nr. 26
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2022-

2023

36 130

Regels ter bevordering van goed verhuurderschap en het voorkomen en tegengaan van ongewenste verhuurpraktijken (Wet goed verhuurderschap)

Nr. 26

GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID PETER DE GROOT TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 25

Ontvangen 22 februari 2023

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel 4, tweede lid, wordt voor de punt aan het slot ingevoegd «, en niet eerder dan wanneer ten aanzien van het aangewezen gebied een klacht is gemeld als bedoeld in artikel 3, eerste lid».

Toelichting

In de memorie van toelichting ontbreekt de probleemanalyse voor welke specifieke situaties dit wetsvoorstel oplossingen biedt. De indiener weerspreekt hiermee niet de noodzaak van het wetsvoorstel. Met dit amendement wil de indiener waarborgen dat er ten minste een melding is gedaan, waaruit blijkt dat er in de buurt sprake is van een mogelijk misstand, voordat wordt overgegaan tot een vergunningsstelsel. Concreet betekent dit dus dat de vergunningplicht niet kan worden ingesteld zonder dat er melding uit de buurt is gekomen. Het meldpunt heeft een zeer belangrijke functie en dient als voorportaal. Het zorgt ervoor dat er geen onnodige gebieden worden aangewezen met alle regeldruk van dien. De indiener ziet graag een effectieve inzet van instrumenten uit voorliggende wet.

Peter de Groot

kst-36130-26 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2023

Tweede Kamer, vergaderjaar 2022-2023, 36 130, nr. 26


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.