Hamer, Kaag en Rutte ontvangen vandaag de onderhandelaars van CDA en ChristenUnie

woensdag 18 augustus 2021, 10:34

DEN HAAG (PDC i) - Vanochtend ontvangt informateur Mariëtte Hamer i samen met Sigrid Kaag i (D66) en Mark Rutte i (VVD) eerst de twee onderhandelaars van het CDA: Wopke Hoekstra i en Pieter Heerma i. Vervolgens zal het drietal in de middag spreken met Gert-Jan Segers i (ChristenUnie).

Deze gesprekken zullen een voortzetting zijn van de formatiebesprekingen van gisteren waarin D66 i en VVD i hun 'proeve van een regeerakkoord' presenteerden aan de mogelijke coalitiepartners. Verder zal naar alle waarschijnlijkheid in het eerste gesprek ook gesproken worden over een coalitie waar PvdA i en GroenLinks i onderdeel van uitmaken, nu een deelname van de ChristenUnie i onwaarschijnlijker lijkt.

Dinsdagavond lieten Lilianne Ploumen i (PvdA) en Jesse Klaver i (GroenLinks) zich overwegend positief uit over de 'aanzet tot een opzet voor een mogelijk regeerakkoord' waar de onderhandelaars van D66 en VVD de afgelopen maand aangewerkt hadden. Gert-Jan Segers daarentegen toonde minder interesse in een mogelijke deelname aan een nieuwe kabinet omdat hij het gevoel had niet langer 'gewenst' te zijn na verschillende uitlatingen van Kaag in het AD van afgelopen maandag.

Bron: Bureau Woordvoering Kabinetsformatie en de Volkskrant