ChristenUnie Tweede Kamerlid Esmé Wiegman als vakantiebegeleider mee met 'dit Koningskind', Lettele

Herdenkingsmonument Tweede Wereldoorlog (1940-1945) in Lettele, Deventer. Bestaande uit onder andere acht fundatieblokken van een V1 lanceerinstallatie die in 1945 in de Oostermaatbossen was opgesteld.
Foto gemaakt door JanB46
datum 19 augustus 2011 - 26 augustus 2011
plaats Lettele
aanwezigen E.E. (Esmé) Wiegman-van Meppelen Scheppink i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

Van vrijdag 19 augustus tot en met vrijdag 26 augustus is Esmé Wiegman als vakantiebegeleider mee met dit Koningskind. Dit Koningskind is een organisatie, die zich inzet voor persoonlijke ondersteuning van mensen met een handicap en hun verwanten. Daartoe organiseren zij onder meer vakanties, zie voor meer informatie: http://www.vakantiesditkoningskind.nl/.


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds januari 2023 Mirjam Bikker i. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 22 januari 2000 zijn de partijen gefuseerd.

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i drie zetels. Dat aantal is twee zetels lager dan het aantal dat in 2021 werd behaald. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer en één zetel in het Europees Parlement.

2.

Meer over...