Bustour Tweede Kamerleden Gelderland en Utrecht, Arnhem - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Maandag 6 juli 2020
kalender

Bustour Tweede Kamerleden Gelderland en Utrecht, Arnhem

Arnhem, Kleine Oord met Eusebiuskerk

In Gelderland zijn de Kamerleden Kadija Arib, Lea Bouwmeester, Martijn van Dam, Tjeerd van Dekken, Jeroen Dijsselbloem, Ed Groot, Pierre Heijnen, Jetta Klijnsma, Tanja Jadnanansing, Ahmed Marcouch, Ronald Plasterk, Diederik Samsom en Eelke van der Veen aanwezig. De Kamerleden worden opgedeeld in verschillende groepen

11.15 tot 12.45 uur bezoek aan Ede

11.30 tot 12.30 uur bezoek aan Tiel

11.30 tot 12.30 uur Werkbezoek sociale werkplaats Arnhem

De Kamerleden bezoeken een grote sociale werkvoorziening in Arnhem. Zij krijgen een rondleiding en aansluitend lunchen zij met personeelsleden.

13.00 tot 13.30 uur canvassen van de Kamerleden in Ede

De aanwezige Kamerleden in Utrecht zijn Kadija Arib, Lea Bouwmeester, Martijn van Dam, Tjeerd van Dekken, Jeroen Dijsselbloem, Ed Groot, Pierre Heijnen, Tanja Jadnanansing, Ahmed Marcouch, Ronald Plasterk, Diederik Samsom en Eelke van der Veen. Zij worden opgedeeld in twee groepen.

14.30 tot 15.30 uur Gastcolleges HU Amersfoort (hogeschool)

In Amersfoort zullen de Kamerleden colleges geven op de HU Amersfoort.

15.15 tot 16.00 uur Ronde door het centrum van Utrecht

Aansluitend lopen Kamerleden ronde door centrum Utrecht waar ze eveneens rozen en flyers uitdelen. Ze worden vergezeld door PvdA vrijwilligers, Bert de Vries, een aantal Provinciale Staten kandidaten en een brass band.

15.30 tot 16.30 uur colleges universiteit Utrecht


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 Lodewijk Asscher i, die Diederik Samsom i bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU).

De PvdA heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i een verlies geleden van 29 zetels en ging terug van 38 naar 9 zetels. De partij heeft acht zetels in de Eerste Kamer i.

2.

Meer over...