Bustour Tweede Kamerleden Friesland en Groningen, Heerenveen

Heerenveen, Gemeentehuis

Onze bustour bezoekt op maandag 22 februari zowel Friesland als Groningen

Met Kamerleden Lutz Jacobi, Lea Bouwmeester, Ahmed Marouch, Ronald Plasterk, Hans Spekman en Jacques Monasch.

12.00 tot 15.30 uur: werkbezoek in het dorp Rottevalle en in een vergrijzende wijk in Drachten.

Eén van de twee groepen bezoekt samen met Jannewietske de Vries (PvdA gedeputeerde) het dorp Rottevalle. In het dorp wonen 1350 mensen. Rottevalle is zelf intensief bezig met leefbaarheid, het ontwikkelt o.a. plannen voor een duurzaam dorpshuis. Aansluitend bezoekt men een wijk in Drachten.

12.00 tot 15.30 uur: Werkbezoek Batavus en werkvoorziening Capris, beiden in Heerenveen

De tweede groep blijft in Heerenveen en brengen samen met lijsttrekker voor Friesland Hans Konst eerst een bezoek aan Batavus, waar innovatie en werkgelegenheid centraal staan. Daarna bezoekt de groep de werkvoorziening Caparis, waar mensen met een beperking worden geholpen bij het verkrijgen van een baan.

16.00 uur Afsluiting in museum Domela in Nieuwenhuis, Heerenveen .


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...