Bustour Tweede Kamerleden Friesland en Groningen, Heerenveen - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zaterdag 4 juli 2020
kalender

Bustour Tweede Kamerleden Friesland en Groningen, Heerenveen

Heerenveen, Gemeentehuis

Onze bustour bezoekt op maandag 22 februari zowel Friesland als Groningen

Met Kamerleden Lutz Jacobi, Lea Bouwmeester, Ahmed Marouch, Ronald Plasterk, Hans Spekman en Jacques Monasch.

12.00 tot 15.30 uur: werkbezoek in het dorp Rottevalle en in een vergrijzende wijk in Drachten.

Eén van de twee groepen bezoekt samen met Jannewietske de Vries (PvdA gedeputeerde) het dorp Rottevalle. In het dorp wonen 1350 mensen. Rottevalle is zelf intensief bezig met leefbaarheid, het ontwikkelt o.a. plannen voor een duurzaam dorpshuis. Aansluitend bezoekt men een wijk in Drachten.

12.00 tot 15.30 uur: Werkbezoek Batavus en werkvoorziening Capris, beiden in Heerenveen

De tweede groep blijft in Heerenveen en brengen samen met lijsttrekker voor Friesland Hans Konst eerst een bezoek aan Batavus, waar innovatie en werkgelegenheid centraal staan. Daarna bezoekt de groep de werkvoorziening Caparis, waar mensen met een beperking worden geholpen bij het verkrijgen van een baan.

16.00 uur Afsluiting in museum Domela in Nieuwenhuis, Heerenveen .


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 Lodewijk Asscher i, die Diederik Samsom i bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU).

De PvdA heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i een verlies geleden van 29 zetels en ging terug van 38 naar 9 zetels. De partij heeft acht zetels in de Eerste Kamer i.

2.

Meer over...