25059 NL - interpellatie
Interpellatie-De Hoop Scheffer - Mensensmokkel en het vervalsen van paspoorten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Deze interpellatie werd gehouden op 17 oktober 1996 door Tweede Kamerlid Jaap de Hoop Scheffer i (CDA).

Aanleiding was een onderzoek van het IRT Noord- en Oost-Nederland naar een groot netwerk van mensensmokkelaars. Hieruit bleek dat er vaak sprake was van misbruik bij asielprocedures en paspoortfraude.

Tijdens deze interpellatie werd een motie ingediend, waarin de regering werd verzocht een diepgaand onderzoek te doen naar de aard en omvang van het misbruik van asielprocedures en de georganiseerde mensensmokkel. De regering moest vóór 1 maart 1997 mededelen welke maatregelen zij zal nemen om deze vormen van georganiseerde criminaliteit te voorkomen en bestrijden. De motie werd verworpen.

1.

Volledige titel

Interpellatie-De Hoop Scheffer over mensensmokkel en het vervalsen van paspoorten

2.

Moties

Bij dit dossier werd in de Tweede Kamer een motie ingediend.

3.

Documenten

(11 stuks)

2 17 oktober 1996, brief, nr. 1     KST17090
Brief staatssecretaris bij persbericht over een het oprollen van een crimineel netwerk inzake mensensmokkel en paspoortvervalsing - Mensensmokkel en het vervalsen van paspoorten
publicatie: 21 oktober 1996
 
2 17 oktober 1996, motie, nr. 2     KST17119
Motie - Mensensmokkel en het vervalsen van paspoorten
publicatie: 23 oktober 1996
 
2 22 oktober 1996, gewijzigde motie, nr. 3     KST17203
Gewijzigde motie - Mensensmokkel en het vervalsen van paspoorten
publicatie: 25 oktober 1996
 

4.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

5.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met alle documenten in dit dossier en een overzicht van verwante dossiers.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van PDC Informatie Architectuur.

6.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.