28093 NL - ongeclassificeerd
Interpellaties-Leers en -Van Gijzel over bouwfraude en corruptie bij ambtenaren

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Deze interpellaties werden gehouden op 22 november 2001 en 13 februari 2002 en werd aangevraagd op 14 november 2001 door Tweede Kamerleden Rob van Gijzel (PvdA) en Gerd Leers (CDA). De interpellatie richtte zich tot de ministers van Justitie (Frank de Grave), Verkeer en Waterstaat (Tineke Netelenbos) en Economische zaken (Annemarie Jorritsma-Lebbink).

De interpellatie werd gehouden naar aanleiding van fraude bij de aanbesteding van grote projecten. Na de interpellatie is er een onderzoekscommissie in leven geroepen om de fraude te onderzoeken.

Na de aanvraag van deze interpellatie werden er twaalf moties ingediend door de Kamer. Hiervan is de meerderheid aangenomen.

1.

Volledige titel

Interpellaties-Leers en -Van Gijzel over bouwfraude en corruptie bij ambtenaren

2.

Moties

Bij dit dossier werden in de Tweede Kamer twaalf moties ingediend.

3.

Documenten

(38 stuks)

2 14 november 2001, motie, nr. 1     KST56998
Motie over het niet vervolgen van de betrokken bedrijven - Bouwfraude en corruptie bij ambtenaren
publicatie: 16 november 2001
 
2 14 november 2001, motie, nr. 2     KST56999
Motie over het ontwikkelen van een beleidslijn met betrekking tot bescherming van klokkenluiders in de private sector - Bouwfraude en corruptie bij ambtenaren
publicatie: 16 november 2001
 
2 14 november 2001, motie, nr. 3     KST57000
Motie over het instellen van een onderzoek naar de strafbare feiten, de aanbestedingspraktijk en de mogelijke corruptie - Bouwfraude en corruptie bij ambtenaren
publicatie: 16 november 2001
 

4.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

5.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met alle documenten in dit dossier en een overzicht van verwante dossiers.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van PDC Informatie Architectuur.

6.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.