Kamerleden in heel het land op campagne gemeenteraadsverkiezingen - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zaterdag 4 juli 2020
kalender

Kamerleden in heel het land op campagne gemeenteraadsverkiezingen

Kalender

Aanstaande zaterdag trekken Kamerleden het land in om te gaan canvassen. Samen met de lokale PvdA gaan de Kamerleden de buurt in om te luisteren en gesprekken te voeren met bewoners. Wat gaat er goed, wat kan er beter en nog belangrijker: wat kan de politiek hieraan doen?

Wil je mee met één van de canvasacties? Mail dan naar doemee@pvda.nl.

De Kamerleden zijn op de volgende plekken te vinden:

Almelo: Anja Timmer

Amsterdam: Mariëtte Hamer (begin van de middag canvassen in de Jordaan. Vanaf 16.00 uur een buurtbijeenkomst in P96 (Prinsengracht 96))

Amsterdam-Oost: Paul Kalma

Delft: Angelien Eijsink

Den Haag: Pierre Heijnen, Roos Vermeij en Hans Spekman

Doetinchem: Lia Roefs

Ede en Wageningen: Jeroen Dijsselbloem

Eindhoven: Saskia Laaper

Emst: Margot Kraneveld (canvassen+politiek café in het dorpshuis waarbij met de Dorpsbelangenorganisatie gesproken wordt over de opgestelde dorpsvisie)

Enschede: Anja Timmer

Friesland, verschillende plaatsen: Lutz Jacobi

Groningen: Marjo van Dijken

Hoorn: Paul Tang

Kampen: Agnes Wolbert

Katwijk: Mei Li Vos

Limburg, verschillende plaatsen: Pauline Smeets

Noordwijk: Diederik Samsom

Purmerend: Paul Tang

Schiedam: John Leerdam (dag in teken van cultuur)

Steenwijk: Lea Bouwmeester (’s ochtends canvassen, ’s middags politiek café op de markt met als thema sport en gezondheid)

Tubbergen: Ton Heerts

Utrecht: Staf Depla, Judith Merkies, Han Noten (12.00 en 17.00 uur: Valentijnsactie op de Stadhuisbrug in het centrum van Utrecht. Behalve canvassen/flyeren is er de mogelijkheid te 'speed-daten' met Kamerleden en andere PvdA politici)

Veendam: Marianne Besselink

Woerden: Eelke van der Veen (valentijnsactie)

Voor meer informatie over de tijden en startlocaties, neem contact op met de lokale afdeling of het partijbureau: 020 5512 124.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 Lodewijk Asscher i, die Diederik Samsom i bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU).

De PvdA heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i een verlies geleden van 29 zetels en ging terug van 38 naar 9 zetels. De partij heeft acht zetels in de Eerste Kamer i.

2.

Meer over...