Kamerleden in heel het land op campagne gemeenteraadsverkiezingen

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com

Aanstaande zaterdag trekken Kamerleden het land in om te gaan canvassen. Samen met de lokale PvdA gaan de Kamerleden de buurt in om te luisteren en gesprekken te voeren met bewoners. Wat gaat er goed, wat kan er beter en nog belangrijker: wat kan de politiek hieraan doen?

Wil je mee met één van de canvasacties? Mail dan naar doemee@pvda.nl.

De Kamerleden zijn op de volgende plekken te vinden:

Almelo: Anja Timmer

Amsterdam: Mariëtte Hamer (begin van de middag canvassen in de Jordaan. Vanaf 16.00 uur een buurtbijeenkomst in P96 (Prinsengracht 96))

Amsterdam-Oost: Paul Kalma

Delft: Angelien Eijsink

Den Haag: Pierre Heijnen, Roos Vermeij en Hans Spekman

Doetinchem: Lia Roefs

Ede en Wageningen: Jeroen Dijsselbloem

Eindhoven: Saskia Laaper

Emst: Margot Kraneveld (canvassen+politiek café in het dorpshuis waarbij met de Dorpsbelangenorganisatie gesproken wordt over de opgestelde dorpsvisie)

Enschede: Anja Timmer

Friesland, verschillende plaatsen: Lutz Jacobi

Groningen: Marjo van Dijken

Hoorn: Paul Tang

Kampen: Agnes Wolbert

Katwijk: Mei Li Vos

Limburg, verschillende plaatsen: Pauline Smeets

Noordwijk: Diederik Samsom

Purmerend: Paul Tang

Schiedam: John Leerdam (dag in teken van cultuur)

Steenwijk: Lea Bouwmeester (’s ochtends canvassen, ’s middags politiek café op de markt met als thema sport en gezondheid)

Tubbergen: Ton Heerts

Utrecht: Staf Depla, Judith Merkies, Han Noten (12.00 en 17.00 uur: Valentijnsactie op de Stadhuisbrug in het centrum van Utrecht. Behalve canvassen/flyeren is er de mogelijkheid te 'speed-daten' met Kamerleden en andere PvdA politici)

Veendam: Marianne Besselink

Woerden: Eelke van der Veen (valentijnsactie)

Voor meer informatie over de tijden en startlocaties, neem contact op met de lokale afdeling of het partijbureau: 020 5512 124.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...