Regiotour: Van Europa naar Rotterdam/Drechtsteden, Dordrecht - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Maandag 3 augustus 2020
kalender

Regiotour: Van Europa naar Rotterdam/Drechtsteden, Dordrecht

Stadhuis Dordrecht
datum 22 mei 2009 12:00
plaats Dordrecht
locatie Marnix College, Prof. Waterinklaan 41 Toon locatie
aanwezigen B.J. (Bas) van der Vlies i, E. (Eimert) van Middelkoop i, B. (Bas) Belder i, P. (Peter) van Dalen i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

De start van de regiotour ZuidHolland is in Zwijndrecht. Hier zullen de kandidaten een bezoek brengen aan het walstroomproject wat in het hele Drechtsteden-gebied speelt. Vervolgens wordt een bezoek afgelegd aan de Verkeerspostvoor Scheepvaart en we gaan langs bij HVC een grote vuilverbrander in Dordrecht.

Campagneavond

De campagneavond vindt plaats in Dordrecht, met medewerking van Eimert van Middelkoop en Bas van der Vlies. De kandidaten Peter van Dalen, Bas Belder en Ruud van Eijle zullen wederom het debat met het publiek aangaan.

Datum: 22 mei

Locatie: Marnix College, Prof. Waterinklaan 41 in Dordrecht

Tijd: vanaf 19.45 uur


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is Gert-Jan Segers i. De huidige partijvoorzitter is Piet Adema.

De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 1 januari 2004 zijn de partijen gefuseerd. Sinds 15 maart 2001 opereerden de fracties van deze partijen al onder naam ChristenUnie in de Tweede Kamer i. Ook in de Eerste Kamer i bestond al sinds 2001 een fractie van de ChristenUnie.

2.

Meer over...