Brief minister met reactie op het agenderen van re-integratie als een van de prioritaire onderwerpen voor het Wetgevingsoverleg Begrotingsonderzoek SZW op 29 november 2007 - Beleidsdoorlichting Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Deze brief is onder nr. 2 toegevoegd aan dossier 30982 - Beleidsdoorlichting Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Beleidsdoorlichting Sociale Zaken en Werkgelegenheid; Brief minister met reactie op het agenderen van re-integratie als een van de prioritaire onderwerpen voor het Wetgevingsoverleg Begrotingsonderzoek SZW op 29 november 2007 
Document­datum 16-11-2007
Publicatie­datum 14-03-2009
Nummer KST112454
Kenmerk 30982, nr. 2
Van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW)
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2007–2008

30 982

Beleidsdoorlichting Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Nr. 2

BRIEF VAN DE MINISTER VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 16 november 2007

Voor het Wetgevingsoverleg Begrotingsonderzoek SZW op 29 november heeft u re-integratie als een van de prioritaire onderwerpen geagendeerd. Voor de goede orde wil ik u erop wijzen dat in de begroting SZW 2007 is aangekondigd dat in 2007 een beleidsdoorlichting van artikel 23 betreffende het re-integratiebeleid – in de begroting 2008 is dit artikel 47 geworden – wordt afgerond. De beleidsdoorlichting zal vanwege nog af te ronden onderzoek niet vóór de begrotingsbehandeling gereed zijn en op zijn vroegst in de tweede helft van december naar u worden toegezonden.

Aanleiding voor de doorlichting is de Regeling periodiek evaluatieonderzoek enbeleidsinformatie 2006(RPE) (Staatscourant 28 april 2006, nr. 83 pagina. 4)die het ministerie verplicht om periodiek (eens in de 4 tot 7 jaar) elk algemeen of operationeel doel in de begroting door te lichten aan de hand van de volgende vragen:

  • a. 
    Wat is het probleem dat aanleiding is (geweest) voor beleid? Is dit probleem nog actueel?
  • b. 
    Wat is de oorzaak van het probleem?
  • c. 
    Waarom rekent de overheid het tot haar verantwoordelijkheid om het probleem op te lossen?
  • d. 
    Waarom ligt de verantwoordelijkheid op rijksniveau (en niet op decentraal of EU-niveau)? Hoe is de verantwoordelijkheid vormgegeven en waarom?
  • e. 
    Welke doelstelling heeft de overheid geformuleerd voor de oplossing van het probleem?
  • f. 
    Welke instrumenten (zullen) worden ingezet? Hoe is de samenhang tussen de instrumenten? Is er sprake van overlap? Wat is bekend over de uitvoering van beleid?
  • g. 
    Dragen de instrumenten bij aan de geformuleerde doelstellingen (oplossing voor het probleem)? Wat zijn de belangrijkste positieve en negatieve neveneffecten?
  • h. 
    Hoe wordt de hoogte bepaald van de budgetten die worden ingezet? Wat is hiervan de onderbouwing?

De beleidsdoorlichting art. 23 is gericht op re-integratie in den brede.

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, J. P. H. Donner

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.