Vacatures in demissionair kabinet-Rutte III worden binnenkort opgevuld

vrijdag 9 juli 2021, 14:49

DEN HAAG (PDC i) - De openstaande vacatures in het demissionaire kabinet worden binnenkort opgevuld. Het gaat om een nieuwe minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking i, een nieuwe staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat i en een nieuwe staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid i.

De namen van de nieuwe bewindspersonen worden op korte termijn bekendgemaakt. Wel is al duidelijk hoe de desbetreffende posities onder de coalitiepartners verdeeld worden. Voor de portefeuilles Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, en Infrastructuur en Waterstaat wordt er gezocht naar een persoon afkomstig uit de kring van D66 i. De functie op Sociale Zaken en Werkgelegenheid zal vervuld worden door iemand afkomstig uit de omgeving van de VVD i.

Sigrid Kaag i zal dus niet terugkeren op haar oude post en blijft minister van Buitenlandse Zaken. De wisseling betekent ook dat Bas van 't Wout i niet terug zal keren op zijn oude post op Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Bron: Rijksvoorlichtingsdienst