Brief regering; Persoonlijk bericht Regeringscommissaris Informatiehuishouding - Modernisering van de overheid

Deze brief is onder nr. 355 toegevoegd aan dossier 29362 - Modernisering van de overheid.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Modernisering van de overheid; Brief regering; Persoonlijk bericht Regeringscommissaris Informatiehuishouding
Document­datum 18-04-2024
Publicatie­datum 18-04-2024
Nummer KST29362355
Kenmerk 29362, nr. 355
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2023-

2024

29 362

Modernisering van de overheid

Nr. 355

BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 18 april 2024

Hierbij bied ik u de brief van de regeringscommissaris Informatiehuishouding aan met daarin een persoonlijk bericht.

In deze brief geeft de regeringscommissaris aan dat hij vanwege ziekte genoodzaakt is zijn werkzaamheden neer te leggen en zijn belangrijkste verrichtingen over te dragen.

Ik ben de regeringscommissaris zeer dankbaar voor zijn harde werk van de afgelopen jaren. Zijn inzichten en verrichtingen zijn enorm waardevol als het gaat om het structureel kunnen verbeteren van de informatiehuishouding binnen de overheid. Maar ook als het gaat om zijn visie op de benodigde transformatie naar een responsieve en proactieve overheid. Als persoon heeft hij de gevraagde rol van boegbeeld en aanjager als geen ander weten te vervullen.

Het is om die reden dat ik in goed overleg met de regeringscommissaris heb besloten om voor de resterende periode van zijn aanstelling (tot en met 30 juni 2024), samen met de directeur-generaal Digitalisering en Overheidsorganisatie zorg te dragen voor zijn belangrijkste verrichtingen. Dit zal gebeuren in nauwe samenwerking met het team van de regeringscommissaris. Hierover zullen we u periodiek blijven informeren.

De regeringscommissaris is voornemens zijn bevindingen van de afgelopen jaren na de zomer aan u te rapporteren, indien zijn situatie dat toelaat. Ik wens de regeringscommissaris een spoedig herstel en kijk uit naar de bevindingen en aanbevelingen van zijn eindrapportage.

De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

A.C. van Huffelen

kst-29362-355 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2024

Tweede Kamer, vergaderjaar 2023-2024, 29 362, nr. 355


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.