Besluitpunt "Wijzigingswet accountancysector (en eerder ontvangen voortgangsrapportages)"

commissie Tweede Kamercommissie voor Financiƫn (FIN)
vergadering 2024-01-25
volgnummer 7B
 

Zaak:

 

Voorstel:

Inbrengdatum voor het stellen van feitelijke vragen over de slotrapportage en de nog te ontvangen kabinetsreactie vaststellen op dinsdag 26 maart 2024 om 14.00 uur.

Noot:

  • Deze slotrapportage en onderstaande twee stukken zijn in de laatste procedurevergadering van 2023 aangehouden in afwachting van de kabinetsreactie op de slotrapportage. Die wordt verwacht voorafgaand aan het voorjaarsreces.
  • In de bij dit agendapunt behorende stafnotitie is een behandelvoorstel gedaan voor de Wijzigingswet Accountancy en deze rapportages.

Voorgesteld wordt de inbrengdata vast te stellen in de tweede helft van maart, opdat de technische briefing over de wetenschapstoets, tezamen met eventuele aanvullende kennisactiviteiten, in de eerste helft van maart kunnen worden ingepland.

  • Na beantwoording van de voorgestelde feitelijkevragenronde kan de commissie besluiten of afzonderlijke behandeling van deze rapportages wenselijk is, of dat deze kunnen worden betrokken bij de behandeling van de Wijzigingswet Accountancy.
 

1.

Nederlandse dossiers