Besluitpunt "EU-stafnotitie behandelvoorstel prioritaire EU-voorstellen herziening / Europese geneesmiddelenwetgeving en aanvullende beschermingscertificaten"

commissie Tweede Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)
vergadering 2023-05-24
volgnummer 9
 

Zaak:

EU-stafnotitie behandelvoorstel prioritaire EU-voorstellen herziening Europese geneesmiddelenwetgeving en aanvullende beschermingscertificaten - 2023Z08687

Besluit:

Besluiten in de noot opgenomen:

Noot:

  • De commissie wenst een behandelvoorbehoud in te stellen op het wetgevende pakket voor de herziening van de EU geneesmiddelenwetgeving en de verordeningen a. De commissie besluit de trekkersrol voor het voorbereiden van de

(concept)-informatieafspraken bij de reeds aangestelde rapporteurs te beleggen.

  • Het commissiedebat over het behandelvoorbehoud wordt gecombineerd met het commissiedebat EU-Gezondheidsraad op 31 mei 2023.
  • De commissie wenst (vooralsnog) geen subsidiariteitstoets uit te voeren op het wetgevende pakket voor de herziening van de EU geneesmiddelenwetgeving 3. De commissie stemt ermee in om de voorstellen (geneesmiddelenpakket en verordeningen inzake aanvullende beschermingscertificaten), conform de eerdere vooraankondiging, toe te voegen aan het reeds ingestelde rapporteurschap EU farmaceutische strategie.
  • De commissie wenst een technische briefing door ambtenaren van de Europese Commissie te organiseren over het geneesmiddelenpakket en de verordeningen inzake aanvullende beschermingscertificaten
  • De commissie wenst geen andere (kennis)activiteiten te organiseren voor de behandeling van het geneesmiddelenpakket en de verordeningen inzake aanvullende beschermingscertificaten.

EU

Volgcommissie(s):

Wetgevende pakket voor de herziening van de EU geneesmiddelenwetgeving en de verordeningen ten aanzien van de aanvullende beschermingscertificaten (zie 10 t/m 14):