Nationale benefitactie Long Covid-getroffenen in Tilburg

Met dank overgenomen van 50PLUS i, gepubliceerd op vrijdag 24 februari 2023.

50PLUS neemt heft in handen

50PLUS organiseert op 27 februari, de dag van het eerste Coronaslachtoffer, in de Hasseltse Kapel in Tilburg een benefitactie om geld in te zamelen ter leniging van de nood van Long Covidpatiënten onder wie veel zorgverleners. Deze groep zieke en zeer kwetsbare mensen is door het Kabinet in de steek gelaten; de hand wordt stevig op de knip gehouden. Dit onbarmhartig gedrag treft vooral de weleer door hetzelfde Kabinet bejubelde, maar nu zieke zorgverleners. Zij deden onbeschermd en zonder vaccinatie hun werk.

Organisator en lijsttrekker 50PLUS-Brabant Jan Frans Brouwers: “ Mijn schoondochter kampt met deze ziekte, ze kan zich slecht concentreren en is heel snel vermoeid. Ze heeft bijna haar hele leven nog voor zich, net zoals zo vele Long Covidpatiënten. Dat raakt me diep in mijn hart, daarom is deze benefietactie hard nodig”.

50PLUS neemt het initiatief voor deze actie omdat de landelijke overheid het op alle fronten laat liggen. Brouwers: “Wij willen niet op onze handen blijven zitten. Als politieke partij vinden wij het onze plicht onze blik te richten op de maatschappij i.p.v. ons ervan af te wenden”.

De actie zal door lokale en regionale tv worden opgenomen en in de avond worden uitgezonden.