Vacatures Hoofdbestuur; oproep kandidaten

Met dank overgenomen van 50PLUS i, gepubliceerd op maandag 2 januari 2023.

Oproep kandidaten (M/V) Vacatures Hoofdbestuur: Voorzitter, Penningmeester en Algemeen Hoofdbestuursleden

Het hoofdbestuur (HB) van 50PLUS bestaat uit 7 personen en is belast met de dagelijkse leiding van 50PLUS en de uitvoering van de besluiten van de Algemene Vergadering. Door onvoorziene omstandigheden zijn de posities van voorzitter, penningmeester en diverse functies van algemeen Bestuurslid (M/V) vacant. Tot het moment van de nieuwe voorzitter, penningmeester en de algemeen bestuursleden, nemen collega-bestuursleden deze verantwoordelijkheid waar.

Leden van 50PLUS die op de dag van hun kandidaatstelling[1] langer dan één jaar lid zijn van de vereniging kunnen zich kandidaat stellen voor deze vacatures. De uiterste (reglementaire) datum van kandidaatsstelling is 13 januari 2023.

De benoeming geschiedt tijdens de voorjaarsvergadering op 25 maart 2023 door de Algemene Vergadering. De voordracht hiertoe zal het HB uiterlijk op 27 januari 2023 doen.

De gewenste functieprofielen zijn beschikbaar op de website:

Kandidaten (M/V) die menen aan de gewenste functieprofielen te voldoen, worden van harte uitgenodigd om te solliciteren:

Dit kan:

  • via email (bij voorkeur) door het zenden van hun kandidatuur vergezeld door een motivatiebrief en een CV (beide in pdf-formaat) naar de volgende mailbox: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van de vacature waarop gesolliciteerd wordt.

of

  • per post door het zenden van hun kandidatuur vergezeld door een motivatiebrief en een CV naar het adres Kneuterdijk 2, 2514 EN Den Haag)

in beide gevallen wordt de sollicitatie gericht aan de Secretaris.

De aanmeldingsprocedure is thans, op 2 januari 2023 geopend en sluit op vrijdagavond 13 januari 2023 om 23:59 uur.

 

Sollicitaties die later binnenkomen (in de mailbox of de brievenbus) kunnen helaas niet in behandeling worden genomen.

Kandidaten dienen bij het opstellen van hun cv zoveel mogelijk privacy gevoelige informatie achterwege te laten, aangezien de cv’s openbaar worden gemaakt; zij verklaren hiermee akkoord te gaan. Vanwege de gewenste ‘gender-balance’ worden vrouwelijke leden uitdrukkelijk uitgenodigd om zich kandidaat te stellen.

De voorziene vervolgprocedure:

  • De binnengekomen sollicitaties worden door het HB beoordeeld op de formele vereisten en indien daaraan voldaan is op een kieslijst geplaatst;
  • Het HB publiceert de kieslijst op 27 januari 2023;
  • Tijdens de ALV, direct voorafgaand aan de verkiezing, krijgen de kandidaten de gelegenheid om zich kort aan de Algemene Ledenvergadering van 25 maart te presenteren (max 1 minuut).

Voor verdere informatie/vragen omtrent de functie en de procedure kunt u contact opnemen met de Secretaris, 06-166.007.61.

Harrold Kuiper

Secretaris

2 januari 2023

[1] Artikel 4.i van de Statuten voorziet in de mogelijkheid van een ontheffing van deze vereiste die het Dagelijks Bestuur schriftelijk kan verlenen.