Oproep kandidaten Eerste Kamer 2023

Met dank overgenomen van 50PLUS i, gepubliceerd op vrijdag 30 december 2022.

50PLUS is bezig met de werving van kandidaatsleden voor de Eerste Kamer.

Op 30 mei 2023 zijn er verkiezingen voor de Eerste Kamer der Staten Generaal. 50PLUS wil haar politieke positie weer versterken.

Met een gemotiveerd, ijzersterk en competent team wil 50PLUS zich de komende jaren in de Eerste Kamer sterk maken voor de volgende speerpunten bij wetgeving: AOW, Pensioenen, Belastingen, Koopkracht Ouderen, Zorg en Speciaal Zorg voor Ouderen, Wonen en speciale Huisvesting voor Ouderen en Bestrijden Leeftijdsdiscriminatie onder meer op de arbeidsmarkt.

50PLUS is dé partij die in het bijzonder opkomt voor de belangen van ouderen, maar ook voor jongeren is 50PLUS een goede keuze. Zij worden immers ooit ouder. Een vooruitziende blik maakt een keuze voor 50PLUS meer dan logisch!

Belangstellenden voor een plaats op de kandidatenlijst kunnen zich aanmelden door een motivatiebrief en CV ter attentie van de selectiecommissie Eerste Kamer te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te sturen.

De selectiecommissie Eerste Kamer zal zo spoedig mogelijk na 16 januari 2023 starten met de sollicitatiegesprekken tot 25 januari 2023. De commissie brengt een advies uit aan het Hoofdbestuur (HB) van 50PLUS. Het HB zal met inachtneming van artikel 3.2.1.d van het HHR de voordracht voorstellen aan de Algemene Ledenvergadering van 25 maart 2023 ter goedkeuring. De leden stellen vervolgens de lijst vast.

Voor nadere inlichtingen over de procedure kunt u contact opnemen met de voorzitter van de Selectiecommissie Eerste Kamer van 50PLUS, Marc van Rooij via het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 53 27 87 92. Alle informatie zal uiteraard met de grootst mogelijke vertrouwelijkheid worden behandeld.

Secretaris 50PLUS

Harrold Kuiper

30 december 2022