Verordening 2021/770 - Berekening van de eigen middelen op basis van niet-gerecycled kunststof verpakkingsafval, de methoden en procedures voor de terbeschikkingstelling van die eigen middelen, de maatregelen om in de behoefte aan kasmiddelen te voorzien en bepaalde aspecten van de eigen middelen op basis van het bruto nationaal inkomen

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze verordening is op 11 mei 2021 gepubliceerd en is op 1 januari 2021 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Verordening (EU, Euratom) 2021/770 van de Raad van 30 april 2021 betreffende de berekening van de eigen middelen op basis van niet-gerecycled kunststof verpakkingsafval, de methoden en procedures voor de terbeschikkingstelling van die eigen middelen, de maatregelen om in de behoefte aan kasmiddelen te voorzien en bepaalde aspecten van de eigen middelen op basis van het bruto nationaal inkomen

officiële Engelstalige titel

Council Regulation (EU, Euratom) 2021/770 of 30 April 2021 on the calculation of the own resource based on plastic packaging waste that is not recycled, on the methods and procedure for making available that own resource, on the measures to meet cash requirements, and on certain aspects of the own resource based on gross national income
 
Rechtsinstrument Verordening
Wetgevingsnummer Verordening 2021/770
Origineel voorstel COM(2018)326 NLEN
Celex-nummer i 32021R0770

3.

Key dates

Document 30-04-2021; Datum goedkeuring
Bekendmaking in Publicatieblad 11-05-2021; PB L 165 p. 15-24
Inwerkingtreding 01-01-2021; in werking zie art 16 en 32020D2053
01-01-2021; Toepassing zie art 16
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

11.5.2021   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 165/15

 

VERORDENING (EU, Euratom) 2021/770 VAN DE RAAD

van 30 april 2021

betreffende de berekening van de eigen middelen op basis van niet-gerecycled kunststof verpakkingsafval, de methoden en procedures voor de terbeschikkingstelling van die eigen middelen, de maatregelen om in de behoefte aan kasmiddelen te voorzien en bepaalde aspecten van de eigen middelen op basis van het bruto nationaal inkomen

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 322, lid 2,

Gezien het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie, en met name artikel 106 bis,

Gezien het voorstel van de Europese Commissie,

Gezien het advies van het Europees Parlement (1),

Gezien het advies van de Europese Rekenkamer (2),

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

De Unie moet onder de best mogelijke voorwaarden kunnen beschikken over de in artikel 2, lid 1, punt c), van Besluit (EU, Euratom) 2020/2053 van de Raad (3) bedoelde eigen middelen op basis van niet-gerecycled kunststof verpakkingsafval en met het oog daarop dienen regels te worden vastgesteld voor de terbeschikkingstelling van deze eigen middelen door de lidstaten aan de Commissie.

 

(2)

Verordening (EU, Euratom) nr. 609/2014 van de Raad (4) bevat regels voor de terbeschikkingstelling van de in artikel 2, lid 1, punten a), b) en d), van Besluit (EU, Euratom) 2020/2053 bedoelde eigen middelen van de Unie aan de Commissie, en betreffende administratieve regelingen die gemeenschappelijk zijn aan andere eigen middelen en die in voorkomend geval dienovereenkomstig kunnen worden toegepast bij gebrek aan één enkele verordening betreffende de terbeschikkingstelling van alle eigen middelen van de Unie.

 

(3)

De lidstaten dienen de documenten en inlichtingen ter beschikking te stellen aan de Commissie die nodig zijn voor de uitoefening van de aan haar toegekende bevoegdheden ten aanzien van de eigen middelen van de Unie. De lidstaten moeten met name periodieke overzichten met betrekking tot de eigen middelen op basis van niet-gerecycled kunststof verpakkingsafval aan de Commissie toezenden.

 

(4)

De lidstaten moeten te allen tijde in staat zijn de Commissie de documenten te doen toekomen die het bedrag van de eigen middelen op basis van niet-gerecycled kunststof verpakkingsafval dat was berekend, staven.

 

(5)

Het in artikel 2, lid 1, punt d), van Besluit (EU, Euratom) 2020/2053 bedoelde toepasselijk uniform afdrachtpercentage van de op het bruto nationaal inkomen (bni) gebaseerde eigen middelen moet worden vastgesteld nadat de som is gemaakt van de ontvangsten uit alle andere in artikel 2, lid 1, punten a), b) en c), van dat besluit bedoelde eigen middelen en ontvangsten uit financiële bijdragen aan de aanvullende programma’s voor onderzoek en technologische ontwikkeling en van overige ontvangsten.

 

(6)

Bij de boeking van de eigen middelen op basis van het bni op grond van artikel 6, lid 3, derde alinea, van Verordening (EU, Euratom) nr. 609/2014 en de terbeschikkingstelling van deze eigen middelen op grond van artikel 10 bis van die verordening moet rekening worden gehouden met de brutoverlagingen van de jaarlijkse bni-bijdragen uit hoofde van artikel 2, lid 4, van Besluit (EU, Euratom) 2020/2053 die aan Denemarken, Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zweden zijn toegestaan.

 

(7)

Opdat de begroting van de Unie in alle omstandigheden wordt gefinancierd, dient de procedure te worden vastgelegd volgens welke de lidstaten de in de begroting opgenomen eigen middelen op basis van niet-gerecycled kunststof verpakkingsafval in de vorm van maandelijkse twaalfden ter beschikking van de Unie stellen, en de ter beschikking gestelde bedragen vervolgens...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers, de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie en tot slot een overzicht van relevante raadplegingen.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.