Brief regering; Uitkomsten Bestuurlijk Overleg Zeeland van 6 maart 2020 - Marinierskazerne Zeeland

Deze brief is onder nr. 24 toegevoegd aan dossier 33358 - Marinierskazerne Zeeland.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Marinierskazerne Zeeland; Brief regering; Uitkomsten Bestuurlijk Overleg Zeeland van 6 maart 2020
Document­datum 06-03-2020
Publicatie­datum 10-03-2020
Nummer KST3335824
Kenmerk 33358, nr. 24
Commissie(s) Binnenlandse Zaken (BIZA)
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2019-

2020

33 358

Marinierskazerne Zeeland

Nr. 24

BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 6 maart 2020

Met deze brief wordt uw Kamer geïnformeerd over de uitkomsten van het bestuurlijk overleg van 6 maart 2020. Gelijktijdig met deze brief worden de staten van Zeeland, de gemeenteraad van Vlissingen en het waterschap Scheldestromen op gelijke wijze per brief geïnformeerd.

Dit overleg heb ik met bestuurders uit Zeeland gevoerd over de verkenning van een ruimhartig compensatiepakket voor Vlissingen en Zeeland in het kader van het voorgenomen besluit van het kabinet om de marinierskazerne niet in Vlissingen te bouwen.

Met dit bestuurlijk overleg starten betrokken overheden vanuit gelijkwaardigheid en vanuit hun eigen rollen een gezamenlijk proces met de nadrukkelijke inzet om te komen tot gezamenlijke besluitvorming, waarbij redelijkheid en billijkheid als uitgangspunt gelden voor alle partijen. Doel is om te komen tot een compensatiepakket dat voor alle partijen acceptabel is. De uiteindelijke beslissing over de vraag of men instemt met het voorgestelde pakket aan maatregelen blijft een beslissing van deze autonome bestuursorganen.

Dit bestuurlijke proces en de daaropvolgende bestuurlijke besluitvorming dienen bij te dragen aan het herstel van vertrouwen vanuit Zeeland in het kabinet.

In het bestuurlijk overleg vandaag zijn afspraken gemaakt over een gezamenlijke opdracht aan de speciaal adviseur inclusief een tijdpad. Deze is als bijlage bij deze brief toegevoegd1. Bernard Wientjes is bereid gevonden om de rol van speciaal adviseur op zich te nemen.

Met deze brief geef ik tevens invulling aan de toezegging van de Staatssecretaris van Defensie, gedaan in het debat met uw Kamer van 20 februari

1 Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl.

kst-33358-24 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2020

jl. (Handelingen II 2019/20, nr. 57, debat over de voorgenomen verhuizing van de marinierskazerne in Doorn), dat er na het voorjaarsreces een brief wordt gestuurd naar de Staten van Zeeland en de Tweede Kamer.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

R.W. Knops

Tweede Kamer, vergaderjaar 2019-2020, 33 358, nr. 24 2


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.