Brief regering; Appreciatie van de motie Dik-Faber over de bijdrage van het Rijksvastgoedbedrijf en gemeenten aan het verminderen van dakloosheid - Integrale visie op de woningmarkt

Deze brief is onder nr. 635 toegevoegd aan dossier 32847 - Integrale visie op de woningmarkt.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Integrale visie op de woningmarkt; Brief regering; Appreciatie van de motie van het lid Dik-Faber over de bijdrage van het Rijksvastgoedbedrijf en gemeenten aan het verminderen van dakloosheid
Document­datum 03-03-2020
Publicatie­datum 04-03-2020
Nummer KST32847635
Kenmerk 32847, nr. 635
Commissie(s) Binnenlandse Zaken (BIZA)
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2019-2020

32 847

Integrale visie op de woningmarkt

Nr. 635    BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN

KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 3 maart 2020

Op 19 februari jl. vond een plenair debat plaats over het tekort aan woningen (Handelingen II 2019/20, nr. 56, debat over het tekort aan woningen). Tijdens dat overleg heeft Minister van Veldhoven een reactie van mij toegezegd op de motie van het lid Dik-Faber (Kamerstuk 32 847, nr. 632). In de motie wordt de regering verzocht in kaart te brengen welke bijdrage het Rijksvastgoedbedrijf en gemeenten kunnen leveren aan maatschappelijke opgaven, zoals het verminderen van dakloosheid, bijvoorbeeld door het beschikbaar stellen van vrijkomend of ongebruikt vastgoed voor de realisatie van kleinschalige wooneenheden of (tijdelijke) maatschappelijke opvang, en de Kamer hierover voor de begrotingsbehandeling 2021 te informeren.

Reactie

De appreciatie van de motie is oordeel Kamer. Ik heb onlangs over deze kwestie overleg gevoerd met de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De Staatssecretaris van VWS heeft de centrumgemeenten maatschappelijke opvang & beschermd wonen gevraagd de regionale opgave in beeld te brengen op het gebied van dakloosheid en bericht uw Kamer hierover in april, zoals ook door de Minister voor Milieu en Wonen in het debat is aangegeven. Ik heb het Rijksvastgoedbedrijf gevraagd om de mogelijkheden te verkennen in het kader van de aanpak van dakloosheid voor zowel Rijks- als publiek vastgoed en in overleg met VWS en de gemeenten te treden om hiervoor gezamenlijk een business case uit te werken. Waar mogelijk zal de Staatssecretaris van VWS de eerste uitkomsten van deze verkenning meenemen in het plan voor de aanpak van dakloosheid, dat hij begin juni namens het kabinet aan uw Kamer presenteert.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

R.W. Knops

kst-32847-635 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2020

Tweede Kamer, vergaderjaar 2019-2020, 32 847, nr. 635


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.