Oh Oh Den Haag: Afsplitsers en opstappers, Amsterdam - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Dinsdag 31 maart 2020
kalender

Oh Oh Den Haag: Afsplitsers en opstappers, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 25 februari 2020 20:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen M. (Myrthe) Hilkens i, F.M. (Femke Merel) van Kooten-Arissen i e.a.
organisatie De Balie i

Tijdens deze eerste aflevering van Oh Oh Den Haag staan de afsplitsers en opstappers centraal. Politici die een nieuwe partij beginnen, of de politiek in zijn geheel verlaten: Wanneer kies je voor het één, wanneer voor het ander? Wanneer is je zetel meenemen een verbetering van het democratische gehalte? En hoe bouw je aan een nieuwe democratische beweging?

Met onder meer Femke Merel van Kooten, die dit jaar afsplitste van de Partij voor de Dieren en zich aansloot bij 50+, Geerten Waling, auteur van Zetelroof en Myrthe Hilkens, die haar zetel bij de PvdA opgaf. Ook politiek verslaggever Laurens Boven (BNR Nieuwsradio) praat mee.

Vlijmscherp politiek historicus en theatermaker Eveline van Rijswijk selecteert en presenteert de meest opvallende, relevante actualiteiten van de afgelopen maand

Een combinatie van actualiteit van de week, het gesprek van de maand en één thema per aflevering. Voor de kenners die meer willen weten en de liefhebbers die geen genoeg kunnen krijgen. Oh Oh Den Haag, wat gebeurt daar, achter de duinen!

Let op: Dit evenement stond eerst in de agenda op 31 januari.


Inhoudsopgave

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...