Gert-Jan Segers spreekt in Utrecht tijdens ChristenUnie Huiskamergesprek over klimaat en religie - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Donderdag 21 januari 2021
kalender

Gert-Jan Segers spreekt in Utrecht tijdens ChristenUnie Huiskamergesprek over klimaat en religie

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 24 januari 2020 18:00
plaats Utrecht
locatie The Col...' /> Toon locatie
aanwezigen (prinses van Oranje)  i, G.J.M. (Gert-Jan) Segers i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

We moeten verduurzamen. En snel, volgens bijvoorbeeld veel klimatologen. Tegelijk bestempelen veel mensen de nadruk op klimaatverandering als 'klimaatreligie'. Volgens hen is de strijd tegen klimaatverandering wat doorgeslagen. Loopt klimaatverandering echt zo'n vaart? Waar ligt de verantwoordelijkheid, ook voor het stikstofprobleem bijvoorbeeld? Kost verduurzaming ons niet te veel, en levert het wel iets op? Of is het voor het behoud van de aarde nú nodig stappen zetten in duurzaamheid? En welke stappen dan? Welke plaats is er voor de Bijbelse opdracht van rentmeesterschap? Hoe moet de ChristenUnie hierop beleid maken?

Heeft u daar ideeën over? Deel ze, in gesprek met Gert-Jan Segers! Meld u aan en schuif uw stoel aan!

Meer informatie


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds november 2015 Gert-Jan Segers i. Hij is tevens lijsttrekker bij de verkiezingen van 2021. De huidige partijvoorzitter is Piet Adema. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 1 januari 2004 zijn de partijen gefuseerd. Sinds 15 maart 2001 opereerden de fracties van deze partijen al onder naam ChristenUnie in de Tweede Kamer i. Ook in de Eerste Kamer i bestaat sinds 2001 een fractie van de ChristenUnie.

De ChristenUnie behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i vijf zetels. Dat aantal bleef daarmee gelijk aan het aantal dat in 2012 werd behaald. De partij heeft vier zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...