Geannuleerd - Economische missie circulaire economie en watertechnologie Chili, Santiago - afgelast - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Dinsdag 22 september 2020
kalender

Geannuleerd - Economische missie circulaire economie en watertechnologie Chili, Santiago - afgelast

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Den Haag
website: rvo.nl
datum 7 december 2019 - 13 december 2019
plaats Santiago, Chili
aanwezigen S.A.M. (Sigrid) Kaag i e.a.
organisatie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) i

Vanwege de politieke onrust in Santiago is deze missie geannuleerd. Een nieuwe datum in 2020 zal nader bekend worden gemaakt.

Wilt u met uw bedrijf de volgende stap maken op het gebied van duurzame oplossingen voor waterproblemen of de circulaire economie? Ga dan van 7 tot en met 13 december mee met de economische missie naar Santiago in Chili en zet uw bedrijf in de schijnwerpers tijdens een van de grootste klimaatconferenties ter wereld! U kunt daar zakendoen, samenwerken met bedrijven en investeerders en de internationale markt verkennen.

Bent u expert in de watertechnologie, watermanagement of het bedenken van wateroplossingen voor droogte of juist zware regenval? Of bent u expert in de circulaire bouw, recycling van kunststof of circulaire oplossingen in de agro-foodsector? Dan is deze handelsmissie echt iets voor u.

De missie wordt geleid door André Driessen, directeur Internationaal Ondernemen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, en Bianca Nijhoff van Netherlands Water Partnership (NWP). Tijdens de missie kunt u met minister Kaag, minister Van Nieuwenhuizen, staatssecretaris Van Veldhoven en minister Wiebes uw kansen bespreken.

Klimaatconferentie COP25

De organisatie verwacht meer dan 20.000 bezoekers tijdens de klimaatconferentie COP25 in Santiago. Zakelijke relaties uit de hele wereld zullen aanwezig zijn op de klimaatconferentie. Duurzame oplossingen staan centraal tijdens deze COP25.

Afgezien van de mogelijkheden die COP25 biedt, is er vanuit Chili veel vraag naar Nederlandse diensten en producten op het gebied van watertechnologie en circulaire economie. Deze onderwerpen staan hoog op de agenda van de Chileense overheid. Dat komt door de heersende droogte die in Chili veel sectoren raakt. Dat maakt een efficiënt waterbeheer, inclusief hergebruik van water, steeds noodzakelijker.

Tijdens de missie zijn er veel mogelijkheden om Chileense bedrijven en investeerders te ontmoeten. Zo kunt u handige contacten opdoen die u kunnen helpen om uw producten of diensten op de Chileense en internationale markt te brengen.

Onderdelen van de missie

 • bezoek aan de COP25;
 • programma in The Netherlands Lounge op de groene beurs van de COP25;
 • evenement van Netherlands House Chile;
 • bezoek aan matchmakingevenement EuroChile;
 • individuele matchmaking;
 • sectorspecifieke seminars;
 • bedrijfsbezoeken;
 • trade dinner.

Bij het matchmakingevenement van EuroChile zijn veel Chileense bedrijven, bedrijven uit andere Latijns-Amerikaanse landen en Europese partners aanwezig.

Bekijk het voorlopige programma (pdf, Engelstalig).

Voor wie is deze missie interessant?

Deze missie is interessant voor bedrijven die zich vooral richten op watertechnologie en circulaire economie. De focus in deze missie ligt op:

 • Circulaire economie:
  • recycling en duurzame alternatieven gericht op kunststof en rubber/autobanden;
  • circulaire oplossingen binnen de agro-foodsector;
  • circulaire bouw; innovatie in materiaalgebruik en verduurzaming van woon- en utiliteitsbouw.
 • Watertechnologie:
  • watermanagement in extreme droogte;
  • kustbescherming;
  • watergovernance;
  • duurzame oplossingen voor afvalwaterbehandeling voor zowel steden als kleine agrarische gemeenschappen;
  • behandelingsoplossingen voor (kunstmatige) infiltratie in aquifers;
  • innovatieve oplossingen voor drinkwaterbehandeling;
  • ontziltingsoplossingen op zowel kleine als grote schaal;
  • systemen om grondwater te monitoren en inzichtelijk te maken.

Een goede beheersing van de Spaanse taal is belangrijk voor succesvol zakendoen op de Chileense markt. Lees hier meer over in het kansenrapport Chili (pdf, Engelstalig).

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid hecht belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd.

Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om deel te kunnen nemen aan deze missie. Om te kunnen beoordelen of uw bedrijf of organisatie voldoet aan deze voorwaarden vragen wij u om na aanmelding een MVO-zelfscan in te vullen.

Kosten

Deelname kost € 950 per organisatie (maximaal 2 deelnemers). Bij meer dan 2 deelnemers per organisatie betaalt u € 475 per extra deelnemer. Elke deelnemer meldt zich apart aan.

Reis- en verblijfkosten en kosten voor eigen afspraken zijn voor eigen rekening. Kosten voor transport in het aangeboden matchmakingprogramma zijn inbegrepen. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen.

Aanmelden

Deze missie is geannuleerd. Aanmelden is niet meer mogelijk.

RVO.nl vindt het belangrijk dat de bedrijven en kennisinstellingen die meegaan binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie.

Wij moedigen in het bijzonder vrouwelijke ondernemers aan om zich aan te melden.

NB: Er geldt voor Chili een aangepast reisadvies. Vanwege demonstraties zijn er op dit moment veiligheidsrisico's. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de ambassade.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Hanneke Bogaerts, projectleider economische missies bij RVO.nl

E: hanneke.bogaerts@rvo.nl


1.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Dit is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is op 1 januari 2014 ontstaan uit een fusie van Agentschap NL en de Dienst Regelingen.

Deze Rijksdienst is actief op het gebied van duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Het doel is om kansen van ondernemers te vergroten en hun positie te versterken. De Rijksdienst kan ondernemers helpen met subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving. Zij werkt in opdracht van ministeries en de Europese Unie.

2.

Meer over...