Toekomstlab, Eindhoven - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Donderdag 16 juli 2020
kalender

Toekomstlab, Eindhoven

Eindhoven, station
wikimedia/Patrick Dolmans
datum 16 november 2019 11:00 - 17:00
plaats Eindhoven
locatie Igluu ​​ Toon locatie
aanwezigen N. (Nelleke) Vedelaar i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Kijk rond half 4 live mee met de speech van Lodewijk

Met het Toekomstlab organiseren we een dag die in het teken staat van ons nieuwe project: Zeker zijn van een Eerlijke Toekomst. Hét project waarbij we met onze tijdloze idealen als gereedschap, nieuwe ideeën en plannen bedenken die antwoorden geven op de vragen van morgen én overmorgen.

Het Toekomstlab wordt het platform waar met elkaar in gesprek gaan over de eerste denkrichtingen van het project. Op de gloednieuwe website van het Toekomstlab verzamelen we de eerste ideeën.

Er zijn workshops georganiseerd rondom de 5 inhoudelijke thema’s van het Zeker zijn van Eerlijke Toekomst-project. De werkgroepen die op deze onderwerpen zijn gestart delen hun eerste denkrichtingen. Onder het aanmeldformulier vind je meer informatie hierover. Ook zijn er deelsessies rondom twee belangrijke onderwerpen binnen onze partij: ledendemocratie en jongeren en de PvdA.

Meld je snel aan, want het aantal plaatsen per workshop is gelimiteerd!

Onderaan de pagina vind je het programma.

Nieuw lid of je eerste PvdA bijeenkomst?

Om echt even de tijd te hebben kennis te maken nodigt Nelleke Vedelaar alle nieuwe leden of leden die voor het eerst op een ledendag zijn heel graag uit om samen met haar een croissantje te eten en een kop koffie te drinken! Dat doen we voor het officiële programma begint bij Brownies en Downies in Eindhoven.

Nelleke nodigt verschillende (oud-) politici van de PvdA uit om aan te sluiten. Zo leer je onze politici kennen en elkaar kennen! We hopen je van harte te zien tussen 09:45 uur en 10:30 uur bij Brownies en Downies in Eindhoven! Daarna lopen we met zijn allen naar de locatie van de ledendag om de hoek!

Het programma

 • 09:45 - 10:30 uur

  Croissants & Jus met Sophie en Nelleke (speciale uitnodiging voor nieuwe leden of leden die voor het eerst komen)

 • 10:15 - 11:00 uur

  Inloop met koffie en thee

 • 11:00 - 11:10 uur

  Opening door Nelleke Vedelaar (voorzitter PvdA) en Jörgen Raymann

 • 11:10 - 12:15 uur

  In gesprek met onze Tweede Kamerleden, het partijbestuur en behandeling moties

 • 12:15 - 13:00 uur

  Lunch

 • 13:00 - 13:10 uur

  Toespraak Jesse Koops, voorzitter Jonge Socialisten

 • 13:10 - 13:20 uur

  Zeker zijn van eerlijke toekomst: met Jörgen Raymann en de werkgroep voorzitters

 • 13:20 - 14:30 uur

  Workshopronde 1: onderwijs, goed werk, duurzaamheid en jongeren in de PvdA

 • 14:30 - 15:40 uur

  Workshopronde 2: zorg, wonen, ledendemocratie en jongeren in de PvdA

 • 15:45 - 16:00 uur

  Speech Lodewijk Asscher

 • 16:00 - 16:45 uur

  Club Rood

 • 17:00 - 19:00 uur

  Borrel en Karaoke!

 • 19.00 -

  GLOW festival in de stad

Workshopronde 1: onderwijs, goed werk, duurzaamheid, en jongeren in de PvdA

  • Workshop ‘De toekomst van werk’

   Ons werk ziet er heel anders uit dan dat van onze ouders. Ook de zekerheden en onzekerheden zijn veranderd. Iedereen wil werk waarin hij gewaardeerd wordt, met een eerlijke beloning, en zekerheden voor de toekomst. Welke oplossingen dragen bij aan een toekomst waar voor iedereen een werkplek is met waardering, een eerlijke beloning en zekerheid?

  • Workshop Duurzaamheid

   De lusten en lasten op weg naar duurzaamheid willen we eerlijk verdelen. Wat voor voorstellen kunnen we bedenken om dat voor elkaar te krijgen?

  • Workshop Onderwijs

   Gelijke kansen beginnen op school. Toch kan het nu verschil maken waar je school staat of hoeveel geld je ouders hebben. Hoe zorgen we ervoor dat het onderwijs van de toekomst gelijke kansen bevordert?

  • Jongeren in de PvdA

   Jonge, gedreven PvdA'ers zijn aan de slag gegaan en begonnen met het bedenken van ideeën gericht op het verbinden van nieuwe groepen jongeren aan de PvdA; de sociaaldemocraten van de toekomst! Tijdens de interactieve sessie stelt deze club enthousiastelingen zich voor en kun je samen met het aan de slag om tot nieuwe ideeën te komen.

Workshopronde 2: wonen, zorg, ledendemocratie

  • Workshop Zorg

   Goede zorg moet beschikbaar zijn voor iedereen. Daar zijn we het over eens. Hoe zorgen we ervoor dat dit in de praktijk ook opgaat en op welke manieren kunnen we goede zorg voor iedereen toegankelijk maken en houden?

  • Workshop Wonen

   Steeds meer mensen kunnen geen betaalbare woning vinden. Terwijl wonen een grondrecht is. Met welke voorstellen kunnen we zorgen dat er voor iedereen een fijne en betaalbare plek is om te leven?

  • Sub-sessie Ledendemocratie

   Hoe betrekken we zoveel mogelijk leden bij inhoudelijke discussies en besluitvorming in onze partij? De werkgroep ledendemocratie presenteert - in samenwerking met het Rode Nest- de uitkomsten van de enquête over ledendemocratie die afgelopen zomer is gehouden. We praten over de beste ideeën voor het beter inrichten ledendemocratie in onze partij. De uitkomsten worden verwerkt in het advies dat aan de leden zal worden voorgelegd op het voorjaarscongres in 2020.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 Lodewijk Asscher i, die Diederik Samsom i bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU).

De PvdA heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i een verlies geleden van 29 zetels en ging terug van 38 naar 9 zetels. De partij heeft acht zetels in de Eerste Kamer i.

2.

Meer over...