Verzoek van de leden Omtzigt (CDA), Lodders (VVD) en Leijten (SP) voor een nog deze week te ontvangen brief over de omvang van het illegaal handelen van de Belastingdienst bij het bestrijden van toeslagenfraude, Den Haag

Tweede Kamer verhuizing
Tweede Kamer
datum 9 juli 2019 18:00
plaats Den Haag
locatie Gebouw Tweede Kamer i Toon locatie
zaal locatie onbekend
toegankelijkheid openbare vergadering
organisatie Tweede Kamercommissie voor Financiën (FIN) i

Van: Commissie Financiën

Verzonden: dinsdag 9 juli 2019 14:54

Aan: GC-Commissie-FIN

Onderwerp: [SPOED E-MAILPROCEDURE] - Verzoek van de leden Omtzigt (CDA), Lodders (VVD) en Leijten (SP) voor een nog deze week te ontvangen brief over de omvang van het illegaal handelen van de Belastingdienst bij het bestrijden van toeslagenfraude

Urgentie: Hoog

Aan de leden van de commissie Financiën

Geachte leden,

De leden Omtzigt (CDA), Lodders (VVD) en Leijten (SP) stellen voor de staatssecretaris van Financiën te verzoeken de Kamer nog deze week te informeren over de omvang van het illegaal handelen van de Belastingdienst bij het bestrijden van toeslagenfraude. Zie het verzoek hieronder, waarin enkele specifieke vragen zijn opgenomen.

Ik verzoek u uiterlijk vandaag, dinsdag 9 juli om 18.00 uur, kenbaar te maken of u instemt met dit voorstel.

Spoedig na het verstrijken van de reactietermijn zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*

*Toelichting

De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:

  • 4. 
    Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.

Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

Met vriendelijke groet,

Jeroen Freriks


1.

Commissievergaderingen Tweede Kamer

2.

Tweede Kamercommissie voor Financiën (FIN)

Deze Tweede Kamercommissie i houdt zich bezig met de hoofdlijnen van het financieel-economisch beleid die horen bij het ministerie van Financiën i.

Meer in het bijzonder gaat het daarbij om

3.

Meer over...