Event over jonge werknemers, sociale druk en burn-out, Den Haag - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zondag 26 januari 2020
kalender
Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 23 september 2019 14:30 - 16:45
plaats Den Haag
locatie De Malietoren Toon locatie
aanwezigen G.J. (Gijs) van Dijk i e.a.
organisatie MKB Nederland (MKB) i

Datum:

Maandag 23 September 2019

Tijd:

van 14.30 tot 16.45 uur, aansluitend een borrel

Locatie:

De Malietoren

Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag

Kosten:

Deelname is kosteloos, wel graag aanmelden

Omgaan als werkgever met burn-out

In de leeftijd 20-35 gebeurt er veel in het leven van jonge mensen, zeker tegenwoordig. Werken, een eerste woning, vrienden en familie, sporten. Ook ondernemers zien dat soms nog hele jonge medewerkers al kampen met een burn-out of sterke prestatiegevoelens. Ze worstelen met het vinden van een goed evenwicht en krijgen stress of vallen zelfs uit. Dat baart ook ondernemers zorgen.

De inzichten die er zijn op dit gebied lijken erop te wijzen dat er meerdere factoren een rol kunnen spelen en dat het werkgerelateerde aspect zeker niet de enige oorzaak is. Tijdens dit seminar willen we met ondernemers en betrokkenen dieper in gaan op wat er speelt en of en hoe partijen hier mee om kunnen gaan. Wat kan een werkgever doen; welke opgave ligt er voor de jonge medewerker zelf?

Fotograaf: Hermance van Dijk

Tijdens dit seminar zal Thijs Launspach (psycholoog, spreker en schrijver van onder meer 'Fokking Druk') in een keynote speech ingaan op de vraag waarom zoveel jonge mensen kampen met stress en burn-outs.

Aansluitend zal een panel onder leiding van dagvoorzitter Marijke Roskam hier samen en met de zaal verder over doorpraten. Welke aanpak vraagt dit? Welke rol en verantwoordelijkheid hebben verschillende partijen? Wel of geen wetgeving?

Aan het panel zullen deelnemen:

  • Gijs van Dijk, Tweede Kamerlid voor de PvdA
  • Tessa Ruijgrok, vice-voorzitter Jong Management en ondernemer in HR
  • Bas van Weegberg, voorzitter FNV Jong
  • Femke Pluymert, directeur van Diversion
  • Leon Hamstra, DGA/CEO van Caldera Group

Programma

 

14.30 uur

 

Inloop

 

15.00 uur

 

Opening

 
 

Key note speech door Thijs Launspach

 
 

Panel en interactie met de zaal

 

16.45 uur

 

Einde en borrel

Aanmelden

Meld u nu aan. Deelname is kosteloos, maar de aanmelding is niet geheel vrijblijvend. 

Na inschrijven rekenen we op uw komst.


1.

MKB Nederland (MKB)

Deze vereniging is de grootste belangenbehartiger van kleine en middelgrote ondernemingen in Nederland. Bij Koninklijke Vereniging MKB-Nederland zijn ruim 150.000 bedrijven en instellingen aangesloten, via 135 branche-organisaties, 250 regionale ondernemingsverenigingen en duizenden rechtstreeks aangesloten ondernemers. De vereniging probeert door middel van lobbyen invloed uit te oefenen op regionale, nationale en Europese politieke besluitvorming.

Naast haar lobby-activiteiten biedt MKB-Nederland informatie gericht op ondernemers en organiseert het informatie- en netwerkbijeenkomsten. MKB-Nederland is op nationaal niveau met drie zetels vertegenwoordigd in de Sociaal-Economische Raad i en op Europees niveau met één zetel in het Economisch en Sociaal Comité i.

2.

Meer over...