Reactie van: KW1C (Dhr R Timmer) bij: Wetsvoorstel doorlopende leerroutes vmbo-mbo (sterk beroepsonderwijs)

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: KW1C (Dhr R Timmer) bij: Wetsvoorstel doorlopende leerroutes vmbo-mbo (sterk beroepsonderwijs)
Document­datum 27-01-2019
Publicatie­datum 28-01-2019
Van KW1C (Dhr R Timmer)

2.

Tekst

Vraag1 Een verkorte doorlopende leerroute die opleidt tot een 1-jarige basisberoepsopleiding heeft een studieduur van 2 jaar (vanaf de bovenbouw van het vmbo t/m een diploma basisberoepsopleiding).

Is deze verkorting haalbaar of is verkorting tot 2 jaar niet mogelijk?

De verkorting is alleen haalbaar als de studievaardigheden van de leerling/student voldoende zijn. Daarnaast is een intrensieke motivatie noodzakelijk om een verkorting van de studieduur mogelijk te maken.

Vraag3 Biedt de mogelijkheid dat vmbo-examens tot en met het derde jaar van de doorlopende leerroute kunnen worden afgesloten voldoende ruimte om een geïntegreerd onderwijsprogramma vmbo-mbo aan te bieden?

Ja, mits duidelijk is wat de mogelijkheden zijn als de leerling/student in/na het derde leerjaar zijn VMBO-exemen nog steeds niet heeft gehaald terwijl hij/zij wel al met goed gevolg het MBO traject volgt.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.