WGK009212NL - wetsvoorstel
Versterking van het beroepsonderwijs, door het wettelijk mogelijk maken van doorlopende leerroutes vmbo-mbo (sterk beroepsonderwijs)
Pre-dossier

 

Vmbo-scholen en mbo-instellingen krijgen meer wettelijke ruimte om doorlopende leerroutes vmbo-mbo te creëren. Ruimte wordt geboden op: onderwijstijd, duur van de opleiding, examinering, inzet van personeel. Doelen van de maatregel zijn onder andere: meer jongeren in staat stellen een startkwalificatie te behalen, minder uitval, efficiënt en effectief opleiden. De maatregel betekent in feite het omzetten van lopende experimenten in wetgeving. Het wordt mogelijk gemaakt om een mbo-2 opleiding af te ronden binnen de vo-school (zonder vmbo-eindexamen te doen, vgl. entreeopleiding in het vmbo). In de doorlopende leerroutes naar mbo 3 en 4 kan het vmbo-examen deels later afgesloten worden dan nu het geval is, anderzijds kan in die routes mbo-stof ook al deels op het vo worden afgesloten.

Inhoudsopgave

  1. Volledige titel
  2. Disclaimer

1.

Volledige titel

Wijziging van onder andere de Wet op het voortgezet onderwijs, de Wet educatie en beroepsonderwijs en de Leerplichtwet 1969 in verband met de versterking van het beroepsonderwijs, door het wettelijk mogelijk maken van doorlopende leerroutes vmbo-mbo (sterk beroepsonderwijs)

 

2.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld en wordt zo nodig iedere 1 à 2 uur geactualiseerd. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.