34857, nr. 8 - Amendement Hijink over een voorhangprocedure voor de verschillende uitvoeringsvarianten van financieringsmodellen - Wijziging Jeugdwet, WMO 2015 en Zorgverzekeringswet inzake het verplichten van gemeenten tot samenwerking en lagere uitvoeringslasten

Dit amendement op het wetsvoorstel Wijziging Jeugdwet, WMO 2015 en Zorgverzekeringswet inzake het verplichten van gemeenten tot samenwerking en lagere uitvoeringslasten werd op 11 oktober 2018 ingediend door het Tweede Kamerlid Maarten Hijink (SP) i.
 
De toelichting van de indiener luidt als volgt:
 

Dit amendement beoogt dat het parlement grip blijft houden op de verschillende uitvoeringsvarianten van financieringsmodellen die gemeenten mogen hanteren bij het aanbesteden dan wel subsidiëren van taken binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de Jeugdwet. Indiener beoogt hiermee een wildgroei aan uitvoeringsvarianten van financieringsmodellen te voorkomen en wil tegelijkertijd bevorderen dat een bepaalde financieringswijze door verschillende gemeenten op dezelfde manier wordt vormgegeven. Hierdoor blijven de uitvoeringslasten beperkt en houdt het parlement grip op de verschillende financieringsmodellen die kunnen worden gehanteerd door gemeenten. Indiener beoogt verder de beleidsvrijheid van gemeenten in stand te houden; gemeenten behouden dan ook de vrijheid om zelf te bepalen bij welke aanbieders zij wensen in te kopen.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 11 oktober 2018, amendement, nr. 8     KST348578
Amendement Hijink over een voorhangprocedure voor de verschillende uitvoeringsvarianten van financieringsmodellen
 

2.

Dossier