Brief regering; Uitstel toezending reactie op de initiatiefnota van de leden Dijksma, Kooiman en Ellemeet: “Big Farma: niet gezond!” - Initiatiefnota van de leden Dijksma, Kooiman en Ellemeet: “Big Farma: niet gezond!”

Deze brief is onder nr. 3 toegevoegd aan dossier 34834 - Initiatiefnota “Big Farma: niet gezond!”.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Initiatiefnota van de leden Dijksma, Kooiman en Ellemeet: “Big Farma: niet gezond!”; Brief regering; Uitstel toezending reactie op de initiatiefnota van de leden Dijksma, Kooiman en Ellemeet: “Big Farma: niet gezond!”
Document­datum 05-03-2018
Publicatie­datum 06-03-2018
Nummer KST348343
Kenmerk 34834, nr. 3
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

34 834 Initiatiefnota van de leden Dijksma, Kooiman en Ellemeet: «Big Farma: niet gezond!»

Nr. 3 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR MEDISCHE ZORG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 5 maart 2018

In het Algemeen Overleg Geneesmiddelenbeleid van 22 november 2017 (Kamerstuk 29 477, nr. 456) heb ik toegezegd uw Kamer in het eerste kwartaal een brief te sturen met daarin mijn reactie op de Initiatiefnota «Big farma: niet gezond!» van de PvdA, GroenLinks en SP (Kamerstuk 34 834, nr. 2). Ik heb daarnaast toegezegd u nader te informeren over de uitwerking van de maatregelen in het Regeerakkoord (bijlage bij Kamerstuk 34 700, nr. 34) met betrekking tot genees- en hulpmiddelen. Zowel de reactie op de initiatiefnota als de uitwerking van de regeerakkoordmaatregelen zijn nauw met elkaar verbonden. Ik wil deze brieven dan ook zoveel mogelijk gelijktijdig aan uw Kamer toezenden. De afstemming met relevante veldpartijen over de uitwerking van de maatregelen uit het Regeerakkoord kost wat meer tijd. Daarnaast maakt de uitwerking van de maatregelen in het Regeerakkoord onderdeel uit van de voorjaarsbesluitvorming. Derhalve zal ik u beide brieven zo snel mogelijk na afronding van dit proces, nog dit voorjaar, toesturen.

De Minister voor Medische Zorg, B.J. Bruins


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.