Brief regering; Besluit van 13 november 2017 houdende wijziging van diverse algemene maatregelen van bestuur op het terrein van het primair en voortgezet onderwijs voor Europees en Caribisch Nederland in verband met enkele wetstechnische verbeteringen - Primair Onderwijs

Deze nahang i is onder nr. C;379 toegevoegd aan dossier 31293 - Primair Onderwijs en dossier 31289 - Voortgezet Onderwijs.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Primair Onderwijs; Brief regering; Besluit van 13 november 2017 houdende wijziging van diverse algemene maatregelen van bestuur op het terrein van het primair en voortgezet onderwijs voor Europees en Caribisch Nederland in verband met enkele wetstechnische verbeteringen
Document­datum 21-11-2017
Publicatie­datum 21-11-2017
Nummer KST31293379
Kenmerk 31293; 31289, nr. C;379
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

31 293 Primair Onderwijs 31 289 Voortgezet Onderwijs

C/ Nr. 379 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR BASIS- EN VOORTGEZET ONDERWIJS EN MEDIA

Ter griffie van de Eerste en van de Tweede Kamer der Staten-Generaal ontvangen op 20 november 2017.

De wens dat het in de maatregel geregelde onderwerp bij de wet wordt geregeld kan door of namens een van beide Kamers of door ten minste vijftien leden van de Eerste Kamer dan wel dertig leden van de Tweede Kamer te kennen worden gegeven uiterlijk op 18 december 2017.

Aan de Voorzitters van de Eerste en van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 20 november 2017

Hierbij zend ik u het Besluit van 13 november 2017 houdende wijziging van diverse algemene maatregelen van bestuur op het terrein van het primair en voortgezet onderwijs voor Europees en Caribisch Nederland in verband met enkele wetstechnische verbeteringen1.

Deze toezending geschiedt in het kader van de procedure, bedoeld in artikel 121, tweede lid, van de Wet op het voortgezet onderwijs en artikel 117, veertiende lid, van de Wet op de expertisecentra. Deze artikelen noemt een termijn van vier weken. Deze zogenaamde «nahangprocedure» heeft betrekking op de artikelen V en X van het besluit.

Indien meer dan een vierde deel van die termijn binnen een recesperiode van uw Kamer valt, wordt de termijn zodanig verlengd dat drie vierde deel daarvan buiten die recesperiode van uw Kamer valt.

Er wordt gestreefd naar zo spoedig mogelijke inwerkingtreding van het besluit.

Eenzelfde brief heb ik heden gezonden aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal, met dien verstande dat deze procedure voor de Eerste Kamer enkel betrekking heeft op artikel V van het besluit.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

Noot 1

Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.