De groene strijd: Nederland op weg naar duurzaamheid

maandag 28 augustus 2017, 14:35

DEN HAAG (PDC i) - Nederland bouwt jaarlijks tientallen windmolens en plaatst duizenden zonnepanelen, maar toch bungelt ons land al jaren onderaan de EU-lijst voor duurzame energie. Dat is opvallend, want de Nederlandse overheid geeft aan wél te willen voldoen aan het Klimaatakkoord van Parijs i.

Om de doelstellingen toch te kunnen halen, is een revolutie nodig: er moet meer ingezet worden op ‘groene’ energie. Fossiele brandstoffen en grote energieslurpers moeten in de ban. Maar hoe bereik je een dergelijke drastische omschakeling?

Welke manieren heeft Nederland om de economie te vergroenen? Wat moet het nieuwe kabinet aan innovatie op dit gebied doen? En welke invloed hebben maatschappelijke issues, zoals het gebruik van de verouderde kolencentrales en de voortdurende gaswinning in Groningen, op het politieke beleid?

Op woensdag 6 september om 17:15 uur gaan Pier Vellinga i, hoogleraar Klimaatverandering, Annemieke Roobeek i, hoogleraar Strategie en Transformatie Management, Suzanne Kröger i, Tweede Kamerlid GroenLinks, en Marco Visscher i, journalist en co-auteur van het boek Ecomodernisme, met elkaar in gesprek over deze - en meer - vragen. Het debat, dat zal plaatsvinden in internationaal perscentrum Nieuwspoort, staat wederom onder de vertrouwde leiding van Max van Weezel i.