Persuitnodiging (niet voor publicatie): Eerste Nederlandse apotheek toegankelijk verklaard, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 23 december 2016
plaats Den Haag
locatie BENU Apotheek Wateringse Veld Laan van Wateringse Veld 322 2548CH Wanneer: Vrijdag 23 december van Na het officiële gedeelte is er een aantal interviewmogelijkheden met Toon locatie
aanwezigen M.J. (Martin) van Rijn i e.a.

Op vrijdag 23 december reikt staatssecretaris Van Rijn (VWS) het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid (NLTK) uit aan de BENU Apotheek Wateringse Veld in Den Haag. Het keurmerk fungeert als waarmerk voor bestaande gebouwen met een publieke functie die in grote mate toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Het NLKT is ontwikkeld door Ongehinderd en wordt mede ondersteund door diverse gehandicaptenorganisaties. De uitreiking markeert dat alle apotheken van de landelijke keten toewerken naar algemene toegankelijkheid.

Media zijn hierbij van harte uitgenodigd

Algemene toegankelijkheid straks overal normaal

In Nederland heeft zeker 15% van de mensen een of meer beperkingen. Net als iedereen willen zij werken, sporten, boodschappen doen, of naar de apotheek kunnen. Dit is nu nog niet altijd mogelijk. Daar wil de Rijksoverheid wat aan doen. Toegankelijkheid moet vanzelfsprekend zijn. Iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving, met of zonder handicap.

Sinds 14 juli 2016 geldt het VN-verdrag Handicap. Het doel van dit verdrag is dat de positie van mensen met een beperking verbetert. De Rijksoverheid zet zich hiervoor in. In het VN-verdrag Handicap staat wat Nederland moet doen om de positie van mensen met een beperking te verbeteren. Om het verdrag geldig te maken (ratificeren) in Nederland heeft het parlement twee wetten aangenomen. Namelijk een wet om het verdrag goed te keuren en een wet om het verdrag uit te voeren.

Lees hier meer.

Praktische informatie

Wat:

Uitreiking eerste Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid aan apotheekketen BENU

Wie:

Staatssecretaris Van Rijn (VWS), overhandigt het keurmerk aan Bart Tolhuisen (algemeen directeur BENU) en BENU-apotheker Lina Schut.

Waar:

BENU Apotheek Wateringse Veld

Laan van Wateringse Veld 322

2548CH Den Haag

Wanneer:

Vrijdag 23 december van 09:45-10:15 uur

Na het officiële gedeelte is er een aantal interviewmogelijkheden met staatssecretaris Martin van Rijn, Bart Tolhuisen (BENU) en Gerard de Nooij (oprichter Ongehinderd).


1.

Meer over...