Kamerbreed- Zaterdag 16/01/16, Hilversum

Raadhuis van Hilversum
datum 16 januari 2016 13:08 - 14:00
plaats Hilversum
locatie Radio 1 Toon locatie
aanwezigen A. (Annemarie) Jorritsma-Lebbink i, A. (Alexander) Pechtold i, E.G.M. (Emile) Roemer i, K. (Kees) Boonman i e.a.
organisatie AVROTROS

Jorritsma (VVD), Roemer (SP) en Pechtold (D66) in Kamerbreed

In Kamerbreed zijn zaterdag Annemarie Jorritsma (VVD), Emile Roemer (SP) en Alexander Pechtold (D66) te gast. De fractievoorzitters uit de Eerste en Tweede Kamer debatteren over angst, lef en leiderschap in politiek turbulente tijden. Hoe gaat 2016 straks de boeken in? Een pittig debat onder leiding van Kees Boonman.

Nederland is nog niet hersteld van de economische crisis en nu zorgt de komst van vluchtelingen voor grote zorgen. Ook terreur dreiging leidt tot onrust in de samenleving. Heeft het kabinet de juiste antwoorden? Hoe kan angst worden beteugeld en polarisatie worden tegengaan?Ook de Europese Unie kent grote problemen. Kan voorzitter Nederland het tij keren? En draagt het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne bij aan herstel van het vertrouwen of juist niet?

De Tweede Kamer is vorige week weer begonnen. De senaat keert komende dinsdag terug van reces. Alle ogen zijn ook in 2016 op de Eerste Kamer gericht, want de coalitie van VVD en PvdA heeft er geen meerderheid. Aan Jorritsma,Roemer en Pechtold de vraag hoe bestuurbaar Nederland nog is.

Kamerbreed, elke zaterdag na 13 uur te beluisteren op NPO Radio 1 en te zien op NPO Politiek. 



1.

Meer over...