Bastei alleen zonder extra subsidie

Met dank overgenomen van H.S. (Hayke) Veldman i, gepubliceerd op woensdag 12 februari 2014.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hayke Veldman

De realisatie van de Bastei is voor Nijmegen als oudste stad van Nijmegen een prachtige kans. Hiermee wordt immers de huidige Stratemakerstoren opgeknapt en dat is hard nodig.

De VVD is van mening dat financiële zorgvuldigheid voor nu én in de toekomst voorop moet staan. Daarom hebben de liberalen een amendement ingediend dat vastlegt dat de Bastei in de toekomst geen extra subsidie krijgt wanneer er bij de exploitatie tekorten ontstaan.

De Bastei heeft voor het sluitend krijgen van haar exploitatiebegroting in de toekomst minimaal 52.000 bezoekers nodig. Dit vindt de VVD ambitieus. De initiatiefnemers van de Bastei zijn van mening dat dit wel realiseerbaar is. Zij staan voor goed cultureel ondernemerschap en denken eventuele tekorten op de exploitatiebegroting in de toekomst zelf op te lossen. Dit sluit dus echter niet uit dat er in de toekomst alsnog bij de gemeente Nijmegen aangeklopt wordt voor extra subsidie. Daarom komt de VVD met een voorstel waarin wordt vastgelegd dat er geen extra subsidie naar de Bastei gaat. Zo stimuleren we de initiatiefnemers op eigen kracht middelen te vinden en goed cultureel ondernemerschap te tonen.

Het voorstel van de VVD kreeg geen meerderheid in de gemeenteraad. PvdA, D66, Groenlinks, De Nijmeegse Fractie en CDA stemden tegen.