33801, nr. 22 - Amendement Voortman over het flexibliseren van de vierwekentermijn in geval van tijdelijk werk. - Wet maatregelen Wet werk en bijstand en enkele andere wetten

Dit amendement op het wetsvoorstel Wet maatregelen Wet werk en bijstand en enkele andere wetten werd op 24 januari 2014 ingediend door het Tweede Kamerlid Linda Voortman (GL) i.
 
De toelichting van de indiener luidt als volgt:
 

De ongewijzigde toepassing van de vierwekentermijn leidt ertoe dat in de gevallen waarin tijdelijk werk wordt aanvaard de vierwekentermijn onverkort herleeft zodra het tijdelijke dienstverband wordt beëindigd. Bijstandsgerechtigden worden hierdoor niet gestimuleerd om tijdelijk werk te accepteren. Regelmatig vloeit uit een tijdelijk dienstverband een vast arbeidscontract voort. Indiener stelt daarom voor om de vierweken-termijn te flexibiliseren in het geval van tijdelijk werk. Onder tijdelijk werk wordt niet alleen een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd verstaan, maar ook het accepteren van werk dat bijvoorbeeld door tussenkomst van een uitzendbureau wordt aanvaard.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 24 januari 2014, amendement, nr. 22     KST3380122
Amendement Voortman over het flexibliseren van de vierwekentermijn in geval van tijdelijk werk.
 

2.

Dossier