Drs. K.P. (Kati) Piri

foto Drs. K.P. (Kati) Piri
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Flickr / Partij van de Arbeid
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Kati Piri (1979) is sinds 31 maart 2021 lid van de Tweede Kamerfractie van de PvdA i. Van 1 juli 2014 tot 31 maart 2021 was zij lid van het Europees Parlement voor de PvdA. Mevrouw Piri was lid van de commissie buitenlandse zaken en hield zich met name bezig met rechtstaat, democratie en mensenrechten. Zij was eerder werkzaam bij de sociaaldemocratische fractie in het Europees Parlement en bij de Wiardi Beckman Stichting. In 2011 werd zij programmamanager Zuid-Kaukasus en Moldavië bij NIMD, een Nederlands instituut dat politieke partijen en democratische bewegingen in jonge democratieën ondersteunt. In 2020-2021 was zij internationaal secretaris van de PvdA. Als Kamerlid houdt zij zich bezig met buitenlandse zaken, Europese zaken, defensie en asiel en migratie en is zij vicefractievoorzitter.

PvdA
in de periode 2014-heden: lid Tweede Kamer, lid Europees Parlement

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.