33801, nr. 64 - Amendement Voortman/Karabulut over het schrappen van de kostendelersnorm. - Wet maatregelen Wet werk en bijstand en enkele andere wetten

Dit amendement op het wetsvoorstel Wet maatregelen Wet werk en bijstand en enkele andere wetten werd op 12 december 2013 ingediend door het Tweede Kamerlid Linda Voortman (GL) i. Het amendement werd naderhand ondertekend door Sadet Karabulut (SP) i. De tekst werd op 6 februari 2014 gewijzigd en op 7 februari 2014 nader gewijzigd.
 
De toelichting van de indieners op het nader gewijzigde amendement luidt als volgt:
 

Met dit amendement wordt de kostendelersnorm geschrapt, alsmede de met die norm verband houdende wetswijzigingen. Uitkeringen garanderen een minimumvoorzieningenniveau. Voor de bijstandsuitkering geldt eens te meer dat het een bestaansminimum garandeert. Kortingen hierop kunnen tot gevolg hebben dat betrokkenen niet langer in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Daarnaast blijkt in veel gevallen, denk aan zorginitiatieven, dat het gezamenlijk delen van kosten een aanzienlijke kostenbesparing voor de samenleving betekent. Het kabinet roept hier juist expliciet toe op. Indieners achten de invoering van de kostende-lersnorm dan ook ongewenst. Dit amendement is nader gewijzigd ter aanpassing aan het door de Staatssecretaris overnemen van de amendementen 27, 28 en 31 d.d. 6 februari 2014.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 7 februari 2014, nader gewijzigd amendement, nr. 64     KST3380164
Nader gewijzigd amendement Voortman/Karabulut ter vervanging van dat gedrukt onder nr. 42 over het schrappen van de kostendelersnorm.
 

2.

Dossier