Brief commissie; Voorstel om het parlementair behandelvoorbehoud te beëindigen - EU voorstel: Verordening oprichting Europees openbaar ministerie COM (2013) 534

Dit voorstel om een parlementair behandelvoorbehoud te beëindigen is onder nr. 4 toegevoegd aan dossier 33709 - EU-voorstel: Verordening oprichting Europees openbaar ministerie COM(2013)534.

1.

Kerngegevens

Officiële titel EU voorstel: Verordening oprichting Europees openbaar ministerie COM (2013) 534; Brief commissie; Brief van de vaste commissie voor Europese Zaken inzake de beëindiging van het parlementair behandelvoorbehoud bij het EU voorstel: Verordening oprichting Europees openbaar ministerie COM (2013) 534
Document­datum 15-11-2013
Publicatie­datum 15-11-2013
Nummer KST337094
Kenmerk 33709, nr. 4
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2013–2014

33 709

EU voorstel: Verordening oprichting Europees openbaar ministerie i COM (2013) 534 i

Nr. 4

BRIEF VAN DE VASTE COMMISSIE VOOR EUROPESE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 15 november 2013

Hierbij meld ik u dat de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie heeft geadviseerd het parlementair behandelvoorbehoud, zoals vastgelegd bij het EU-voorstel: Verordening tot oprichting van het Europees openbaar ministerie i (Kamerstuk 33 709), met de volgende afspraken formeel te beëindigen:

  • 1. 
    Het kabinet stuurt een reguliere update van de stand van zaken in de onderhandelingen over het voorstel aan de Tweede Kamer. De concept standpunten van de Raad, evenals het concept politiek akkoord en het concept gemeenschappelijk standpunt, voorafgaand aan de besluitvorming in de Raad, zowel in eerste als in tweede lezing, worden met een appreciatie van het kabinet aan de Tweede Kamer toegestuurd.
  • 2. 
    Het kabinet stuurt de Tweede Kamer informatie over bewegingen in de Raad en onderliggende overlegfora die gevolgen hebben voor Nederland en de Nederlandse inzet op belangwekkende onderdelen
  • 3. 
    Het kabinet informeert de Tweede Kamer over de effectbeoordeling, de beheerskosten en exploitatiekosten (uitvoeringskosten) voor Nederland, voor zover van toepassing.
  • 4. 
    Wanneer wijzigingen optreden in het standpunt van het kabinet zoals dit is weergegeven in het BNC-fiche wordt de Tweede Kamer hierover schriftelijk geïnformeerd.
  • 5. 
    Indien correspondentie plaatsvindt tussen het kabinet en de Europese Commissie zal deze, conform de motie Van Gent c.s. (Kamerstuk 32 123 XIV, nr. 147) onverwijld ter beschikking worden gesteld aan de Tweede Kamer.

De vastgestelde afspraken zijn in bijgaande conceptbrief aan de regering vastgelegd1.

Ter inzage gelegd bij het Centraal Informatiepunt Tweede Kamer.

Namens de vaste commissie voor Europese Zaken verzoek ik u dit advies en de bijgaande conceptbrief ter besluitvorming aan de Tweede Kamer voor te leggen.

De voorzitter van de vaste commissie voor Europese Zaken, Knops


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.