Themadag Rusland, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 30 november 2013 10:30 - 17:30
plaats Amsterdam
aanwezigen B.O. (Boris) Dittrich i, Sj.W. (Sjoerd) Sjoerdsma i e.a.
organisatie Democraten 66 (D66) i

Georganiseerd door de Jonge Democraten met steun vanD66 Internationaal

Rusland en de relatie met Nederland heeft dit jaar onder een vergrootglas gelegen. Tijdens het Nederland-Ruslandjaar nota bene, zijn we van protesten tegen de anti-homopropaganda wet naar diplomatenruzie’s en een strafzaak tegen Nederlandse Greenpeace activisten gegaan.

Voor de Jonge Democraten voldoende reden om op 30 november een themadag te organiseren om Rusland eens goed onder de loep te nemen en in te gaan op de mensenrechtensituatie, de economie en de internationale betrekkingen tussen Rusland en Nederland. D66 Internationaal steunt dit initiatief van harte.

We hebben daarvoor een aantal interessante sprekers uitgenodigd! Niemand minder dan Sjoerd Sjoerdsma (2e Kamerlid D66), Boris Dittrich (oud-fractieleider en nu director LGBTI-advocacy bij Human Rights Watch) en Paul Rusman (docent internationale betrekkingen aan de Rijkuniversiteit Groningen) zullen hun visie op het Rusland van vandaag geven. Daarnaast is er uiteraard ruimte voor discussie en zullen de deelnemers aan de Ruslandreis van de Jonge Democraten (die in oktober plaatsvond) hun ervaringen bespreken met het publiek.

Het wordt een interessante middag en iedereen is welkom!

Praktische informatie:

30 november 2013

Themadag Rusland Jonge Democraten

Inloop 10:30, aanvang 11:00

Borrel vanaf 17:00.

Aanmelding

Aanmelding kost € 5,-

Lunch is inbegrepen.

Aanmelden via deze link:

https://events.jongedemocraten.nl/inschrijven/themadag-rusland/

Tot op 30 november!


1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. De huidige politiek leider is Rob Jetten i. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo i.

D66 haalde bij Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 9 zetels, 15 minder dan in 2021. De partij heeft vijf zetels in de Eerste Kamer. Er zit één Nederlands lid namens D66 in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...