33684, nr. 28 - Amendement Keijzer over het voorkomen dat een gemeente de door zorgverleners te hanteren professionele standaard kan beperken. - Jeugdwet

Dit amendement op het wetsvoorstel Jeugdwet werd op 8 oktober 2013 ingediend door het Tweede Kamerlid Mona Keijzer (CDA) i.
 
De toelichting van de indiener luidt als volgt:
 

De indiener van het voorstel acht het onwenselijk dat de verantwoordelijkheid van het college als bedoeld in artikel 2.5, eerste lid, onderdeel g zich ook zou uitstrekken tot het (mede-)bepalen van de (professionele) standaard die de huisarts, medisch specialist of jeugdarts hanteert. Met dit voorstel wordt zeker gesteld dat de college-verantwoordelijkheid niet zover reikt. Het spreekt vanzelf dat de wijziging meebrengt dat, waar het wetsvoorstel ook elders bevoegdheden betreffende deze verwijzing aan het college toekent, deze ook dan geen afbreuk doet aan de professionele standaard die de genoemde zorgverleners bij het verwijzen hanteren (zie artikel 2.6, vierde lid).

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 8 oktober 2013, amendement, nr. 28     KST3368428
Amendement Keijzer over het voorkomen dat een gemeente de door zorgverleners te hanteren professionele standaard kan beperken.
publicatie: 9 oktober 2013
 

2.

Dossier